Tema compunerii este “Vocea din cutie”, de fapt este “The voice in the box” pentru că se vrea o compunere în engleză. Cristina, sper că te putem ajuta doar cu idei, de traducere te ocupi tu. Știu engleză, dar poate mai am și alții nevoie de aceeași compunere, în plus, oferim idei nu traduceri nu? 😀

Sursa foto: http://bit.ly/gb9fmc

Pui de compunere 1 – Ai primit o cutie muzicală ce atunci când o deschizi nu cânttă, ci auzi o voce care-ți spune povești. De fiecare dată este o altă poveste. Atunci când o deschide altcineva se aude o melodie, dar atunci când ești doar tu și cutia, ea începe să… vorbească.
Pui de compunere 2 – Ai găsit în pod o cutie pe care scrie “Nu mă deschide!” Cum ești tare curioasă/curios nu te-ai putut abține și ai vrut să vezi ce se află în ea. Ai deschis-o și era goală, însă la puțin timp vezi cum a ieșit soarele și cum toate florile au început să crească. Te duci înapoi la cutie și ea începe să-ți vorbească, în cutie se află primăvara pe care tu ai lăsat-o să iasă, odată ce ai deschis cutia. Primăvara a fost închisă acolo de un copil acum sute de ani.
Pui de compunere 3 – În drum spre școală ai dat peste o cutie veche. Nu ai vrut să o iei de pe jos, dar din greșeală ai lovit-o un pic cu piciorul. Ea începe să-ți vorbească, te întreabă de ce ai lovit-o, pentru că acum o doare. Îți poți imagina un dialog cu ea? Întreab-o de ce stă pe jos, cine a aruncat-o, cum și-a început viața și ce are de gând să facă de acum încolo.
Spor la scris!