Tema: Teodora ne-a cerut ajutorul pentru o compunere cu titul “Iarna timpurie”. Ea are nevoie de câteva idei pentru o narațiune care să aibă mai multe personaje și să fie plauzibilă, așadar nu avem cum să integrăm elemente SF ori personificări.

iarna timpurie

Sursa foto: http://bit.ly/eL6cEK

Pui de compunere – Pe 5 octombrie ai ieșit cu prietenii în parc. A doua zi, 6 octombrie, este zi de școală, numai că în drum spre școală apar ca din senis fulgi mari de zăpadă. În doar câteva minute zăpada s-a așezat.
– Imaginează-ți o conversație cu prietenii cu care ai ieșit cu o zi înainte
– Își închipuia cineva că a doua zi o să ningă?
– Ce v-ați propus să faceți înainte să vină iarna? Mai puteți să vă țineți de aceste planuri?
– Îți place iarna? De ce? Care sunt activitățile de iarnă? Cu cine te distrezi iarna?
Pornind de la întrebările de mai sus poți să detaliezi despre orice. De exemplu, povestește cum prietenii tăi veniseră în tricou la școală și când au văzut că afară ninge se gândeau cum vor ajunge acasă îmbrăcați atât de subțire. Sau că unul dintre ei a venit cu rolele la școală, pentru că știa că după ore vă veți duce în parc să vă dați cu rolele. Spune despre faptul că acum el este dezamăgit din cauza faptului că el nu mai poate face asta…
PS – Te poți inspira și din puii de compunere despre “Iarna, anotimp de vis” sau de la puii de compunere despre “Sfârșitul iernii“!
Spor la treabă! 🙂