Tema: Cătălina ne-a cerut ajutorul pentru o compunere de tip eseu despre solidaritate, să vedem dacă o putem ajuta.

despre solidaritate

Sursa foto: http://bit.ly/fflEUl

Pui de compunere 1 Despre prieteni și solidaritate
Povestește despre ce înseamnă să ai prieteni, cât de importanți sunt ei pentru tine și cum te-au ajutat să treci peste diverse perioade mai grele ori peste întâmplări nu tocmai fericite.
Apoi încercă să te gândești la o singură întâmplare. Să spunem, de exemplu, că ai avut nevoie de ajutor pentru un proiect la școală pe care nu știai să-l faci și au venit toți prietenii cu câte o idee, iar toate ideile lor te-au ajutat să finalizezi proiectul pentru școală.
Pui de compunere 2Despre albine
Albinele sunt, cred, vietățile care trăiesc cel mai mult în grupuri. Ele nu fac nimic dacă nu știu că au albe albine în jurul lor. Explică faptul că așa sunt și oamenii, nu putem trăi fără alte persoane în jur, nu putem rezista foarte mult singuri. De ce? Pentru că ne place să fim solidari, să fim uniți și să rezolvăm probleme împreună.
Pui de compunere 3 – Lucrul în echipă
Ai avut la școală ca temă să faci un proiect într-o grupă cu încă 5 colegi. Spune că la început ți s-a părut complicat să faci acest lucru, dar când ați început să vă înâlniți și să lucrați împreună totul a început să fie din ce în ce mai simplu până când profesorul care a dat această temă a spus că nu îi place rezultatul vostru. Atunci ați început să dați unul vina pe altul, dar v-ați dat seama că sunteți o echipă și că ar trebui să vă asumați cu toții reușitele sau greșelile.