Tema: compunere cu titlul “Haina face pe om”

Pui de compunere 1 – Dacă paltonul tatălui tău ar putea vorbi ce ar zice? Imaginează-ți că paltonul este cel care l-a ajutat să-și găsească slujba pe care o are, în timpul interviului tatăl tău s-a intimidat un pic, dar paltonul l-a ajutat să rămână pe poziții și să stea drept în fața celor cu care ținea interviul!

Povestește prin ce alte situații a trecut tatăl tău ajutat pe paltonul lui cu personalitate!

haina face pe om

Sursa foto: http://bit.ly/oDqCAb

Pui de compunere 2 – Povestește cum în cadrul unei serbări la școală toate costumele (pe care voi le pregătiserăți pentru o piesă de teatru) au început să joace singure piesa de teatru în spatele cortinei. Ele erau fericite că în cele din urmă au și ele un rol bine stabilit și refuzat să se lase îmbrăcate de către voi, elevii, cei care erau și actorii.

Cum le convingeți voi pe costume că ele fac parte din spectacol și dacă sunt îmbrăcate de voi?

Pui de compunere 3 – Dacă vreți o compunere mai sensibilă puteți povesti despre o fetiță săracă ce nu avea bani să se îmbrace așa cum o făceau ceilalți colegi din clasa ei. Povestește cum ea era cea mai bună din clasă și că mereu lua cele mai mari note, cele mai multe laude de la profesori se duceau către ea.

Atunci când a crescut a ajuns și ea să fie profesoară și a dat de o fetiți săracă care nu avea hăinuțe decât de la frații ei, povestiți cum a ajutat-o pe fetiță.

Pui de compunere 4 – În ciuda proverbului, haina NU face pe om, așadar ați putea să scrieți despre o întâmplare care a demonstrat acest lucru. De exemplu, cum la o olimpiadă un elev foarte bine îmbrăcat a luat cea mai mică notă și un alt elev, cu părinți modești, a câștigat locul I.

Spor la scris!