Tema: Ștef ne roagă să-l ajutăm cu cea idei pentru o compunere care să fie o ficțiune, redând imagini fictive, un eveniment, o persoană care a rămas pilduitoare.

Sursa foto: http://bit.ly/gIqhKb

Pui de compunere – Sinceră să fiu cred că pe Ștef cel puțin în încurcă cuvântul “pilduitor“, ce vine de la “pildă“, deci este vorba de o acțiune cu o morală. Așadar, persoana pilduitoare este o persoană care care a învățat ceva nou, ceva nou ce este de fapt o morală care pune pe gânduri respectiva persoană.
Așadar, dacă am lămurit acest lucur, putem să trecem la pasul următor și anume să vedem ce acțiune fantastică cu personaje pe măsură găsim.
Te-ai trezit într-o dimineață și totul era static, nimic nu se mișca. La început nu ți-ai dat seama ce se întâmplă, dar când te-ai dus în bucătărie ai văzut că părinții tăi nu mișcau deloc, cățelul la fel și chiar și ceasul rămăsese în loc. La nici câteva minute au venit 2 albine. Albinele voiau să cucerească lumea și au făcut o magie astfel încât mierea lor îi făcea pe oameni să rămână neclintiți. Tu erai singurul care se putea mișca pentru că ție nu-ți place mierea, așadar nu ai mâncat nimic vrăjit.
Cum tu nu aveai chef de școală și de lecții ideea ți-a plăcut la început, numai că după câteva zile ai început să simți dorul…
– prietenilor, de ce?
– părinților, de ce?
– orelor de la școală, de ce?
– colegilor, de ce?
Nu mai aveai cu cine să vorbești decât cu cele două albine care mai mult băzâiau decât vorbeau, nu mai aveai cu cine să te joci, nu mai aveai nicio altă activitate, pentru că televizorul nu funcționa (doar totul era static) și nici calculatorul, cărțile refuzat să se deschidă de frica celor două albine etc.
Când ți-ai dat seama de asta ai decis să vorbești cu cele două albine și să readuci lumea la normal.
– Cum ai convins albinele?
– Ce au zis ele?
– Unde s-au dus albinele?
– Cum au readus lumea la normal? Printr-o vrajă poate?
Totul revine din dimineața în care ai găsit tu totul nemișcat. Mama ta pregătea micul dejun iar tatăl tău citea ziarul de dimineață.
Tu te duci vesel și îi strângi în brațe, numai tu știi ce s-a întâmplat… moment în care mama ta spune “Ce n-as da să opresc lumea-n loc pentru câteva zile… am nevoie de o mică pauză”
Care este pilda? Deși uneori ți se pare că vrei să rămâi singur și să nu te duci la școală, nimeni nu iubește singurătatea.