Tema: Maria ne cere ajutorul pentru o compunere cu tema “Descrierea mea”.

descrierea mea

Sursa foto: http://bit.ly/fKDeBl

Pui de compunere 1Defecte și calități
Dacă vrei să fie compunerea un pic mai ieșită din comun, începe cu defectele tale. Spune ce nu-ți place la tine. De exemplu, mie nu-mi place la mine faptul că uneori tind să fiu perfecționistă și din cauza aceasta nu termin tot ce am de făcut și uneori fac lucrurile în grabă și rezultatul nu este unul spectaculos. Nu-mi place că nu sunt consecventă și că mă pierd în detalii de multe ori și lista poate continua…
Poate ar fi frumos să exemplifici toate aceste defecte cu o întâmplare, când ți-ai dat seama de ele, ce s-a întâmplat mai exact de ai ajuns la rezultatul respectiv.
Calități… se spune că finalul unei compuneri rămâne întipărit în mintea celui căruia o citești, așa că frumos ar fi să termini cu ale tale calități. Poți merge cu ideea de mai sus, fiecare calitate să aibă întâmplarea ei.
Pui de compunere 2 Nu despre mine, ci despre alții
Cum compunerea este pentru o fată de clasa a XI-a, zic să intrăm mai în detalii cu acest pui de compunere. Propunerea mea este să mergi după ideea “Sunt ceea ce m-ați făcut să fiu”, adică să povestești despre ceea ce ai învățat de la fiecare om important din viața ta.
De exemplu, de la colegul de bancă ai învățat că e frumos să împarți. De la prietena ta cea mai bună ai învățată este bine să fii uneori și egoist.
Compunerea poate să fie sub forma unor “liste” cu ce ai învățat și de la cine. Nu cred că se supără profa’ dacă o să te duci cu o compunere ceva mai… atipică.
Sper că te-am ajutat! Spor la scris! 🙂