Tema: cu multe semne de întrebare: compunere despre junglă… ce junglă? Cea adevărată? Cea din imaginația noastră? Cea pe care o vedem uneori pe străzi?
junglaPui de compunere 1: Jungla din viața mea
Când mă gândesc la lucrurile care îmi aduc aminte de junglă din jurul meu mă gândesc la plantele de pe balcon, unde pe lângă pământ și flori sunt și multe, multe vietăți, unele prea mici pentru a putea fi văzute cu ochiul liber. Oare ce gândesc ele și ce fac zi de zi? Își dau ele oare seama de lumea din jurul lor și că eu vin să le aduc apă la câteva zile pentru a continua să supraviețuiască?
Pui de compunere 2: Jungla din viața altora
Termenul de “junglă” este deseori folosit la știri de exemplu pentru a povesti despre traficul auto sau despre ceea ce se întâmplă pe stradă. Imaginați-vă că animalele dintr-o junglă ar veni într-un oraș. Ce ar face ele? Cum ar fi să vedem de dimineață într-o cafenea o girafă cum își bea cafeaua cu lapte încetișor? Sau o maimuță cum e îmbrăcată în costum și se duce la serviciu? Dar o lebădă foarte feminină care are tocuri și o pălărie mare?
Pui de compunere 3: Pierdut în jungla adevărată
Citind o carte despre junglă visezi că ești cu adevărat între animale. Care este prima ta reacție? Dar a lor? Ce faci pentru a fi în siguranță? Cu cine te împrietenești pentru a te feri de pericole? Pe cine eviți?