În primul rând HRISTOS A ÎNVIAT!
Tema – Am primit mai multe cereri legate de compuneri de Paște, de vacanța de Paște, despre sărbători, Iepurași, ouă, cadouri, familia de Paște și așa mai departe, așa că zic să încercăm să facem 3 pui de compuneri care să ajute pe toată lumea!

Sursa foto: http://bit.ly/fv3Oah

Pui de compunere 1 – Petrecerea ouălor
Cu toții știm că ouăle de Paște sunt colorate, dar ne-am întrebat oare de ce? Să lăsăm tradițiile un pic și să ne închipuim că ouăle așteaptă tot anul petrecerea de Paște și că atunci când ele sunt colorate, se îmbracă de fapt în haine de sărbătoare.
E un fel de festival mascat al ouălor, petrecere în cadrul căreia se decide care este cel mai tare dintre toate (că doar le ciocnim, nu?)
Imaginați-vă așadar o discuție între un ou alb și unul roșu. Cel roșu e tare mândru de noua lui înfățișare și cel alb e trist că nu a fost vopsit.
Pui de compunere 2 – Iepurașul se ceartă cu Moș Crăciun
Iepurașul de Paște aduce ouă colorate și dulciuri pentru copiii cuminți, dar dacă el ar da de Moș Crăciun ce credeți că ar vorbi cei doi? Ar fi buni prieteni ori s-ar certa un pic?
Eu cred că s-ar certa pe tema “Cine este cel mai important”. Imaginați-vă că cei doi vorbesc despre Paște și Crăciun și fac o comparație între cele două sărbători. Care sunt asemănările? Dar diferențele?
Pui de compunere 3 – Atmosfera de Paște
Pentru o compunere mai cumințică puteți povesti despre masa de Paște și ziua de Paște – cum este ea la voi în familie. Cum se strâng toți la masă și despre ce vorbesc, cum povestesc diverse lucruri și cum sunt pregătite bucatele de mama voastră.
La finalul mesei, bunicii spun o poveste, despre cum un băiat sărac din satul în care au crescut ei a ajutat în ziua de Paște o bătrână și pentru că băiatul a făcut o faptă bună de Paște i s-a împlinit cea mai aprigă dorință!