Tema: Compunere cu titlul “Casă de turtă dulce”!

Casa de turta dulce

Sursa foto: http://bit.ly/voSftM

Pui de compunere 1 – Un băiețel mânca toată ziua numai dulciuri și, deși avea mari probleme cu dinții din această cauză, nu voia deloc să renunțe la dulciuri pentru legume și fructe!

Într-o zi, Zâna Măseluță a venit la el și l-a luat într-o călătorie către tărâmul dulciurilor, unde regina era o casă mare și colorată de turtă dulce. Băiatul a început să guste din toate dulciurile, în timp ce ele erau tare speriate și nu înțelegeau cum de cineva mușcă din ele.

Odată ajuns la casa de turtă dulce a văzut că în ea trăiau câțiva copii cu dinții atât de stricați încât abia de mai puteau mânca…

Pui de compunere 2 – Moș Crăciun a adus în dar o dorință… iar voi v-ați pus drept dorință ca locuința voastră să se transforme în una de turtă dulce pentru o zi!

  • Cum miroase?
  • Ce culori are?
  • Dacă scaunele sunt de turtă dulce ele nu se rup atunci când vă așezați pe ele?

Povestiți despre pățaniile voastre, de exemplu cum ați încercat să vă faceți un ceai, dar atât ibricul, cât și aragazul erau din turtă dulce…

Pui de compunere 3 – Dacă ar fi să construiți chiar voi o casă de turtă dulce ați reuși? Puneți de un aluat

la care vă ajută părinții pentru a-l face gustos și începeți să ridicați căsuța în curtea din spatele blocului (sau poate stați la casă?!)

Ați da petrecere când terminați de construit casa? 😀