magazinul petit caprice
Când intri în magazinul Petit Caprice nici nu şti unde să te uiţi mai repede. Zeci de jucării colorate din lemn şi decoraţiuni în culori pastelate stau frumos aşezate pe rafturi, pe podea sau atârnate de pereţi.
Magazinul a fost deschis în martie 2010, iar produsele pot fi găsite şi saloanele Baby Expo, Kidex şi la târgurile de la Sala Dalles.
Vânzătoarea e super draguţă şi amabilă, mi-a arătat aproape fiecare jucărie în parte şi chiar s-a jucat pentru a-mi arăta cum funcţioneaza anumite jucării.
Jucăriile din magazinul Petit Caprice
În magazin se găsesc în proporţie de 95%  jucării din lemn, cele mai multe dintre aceste jucării fiind de la Plan Toys, firmă care produce jucării din materiale non toxice, cu adezivi fără formaldehide, iar vopselele pentru jucării sunt pe bază de apă. Restul jucăriilor sunt din metal sau plasic.
pantof de lemn jucarie
În Petit Caprice există jucării din lemn pentru bebeluşi de la 4 luni, jucării educative care-l fac pe copil să-şi dezvolte noi abilităţi şi care-l învaţă lucuri noi.
De exemplu, există un pantof din lemn cu şiret (25 lei) care-ţi învaţă prichindelul să-şi lege şireturile, o piramidă de inele (59 lei) care-l  introduce pe micuț în lumea culorilor şi-l învaţă mărimile, o cutie cu forme geometrice (85 lei) ideală pentru recunoaşterea culorilor şi formelor geometrice şi coordonarea mână/ochi, ceasul cu activităţi (109 lei) pentru ca micuţii să potrivească ora cu activităţile corespunzătoare (ora de masă, ora de făcut lecţii, ora de joacă, şamd) şi fructele de tăiat (71 lei) care au un sistem de prindere cu arici.
baietei jucarii
Casuţe de păpuşi pentru fetiţe şi circuite rutiere pentru băieţei
Fetiţele vor fi fascinate de căsuţele de păpuşi, care au preturi începând de la 258 lei şi ajung până la 700 de lei (una modulabilă cu tot cu mobilier). Dacă îi cumperi copilului tău o căsuţă nemobilată îi poţi lua  mobilă pentru dormitor, baie şi bucătărie  (fiecare 71 lei) sau personaje care alcătuiesc o familie modernă (71 lei). Există chiar şi bijuterii (brăţări, coliere sau clame) pentru micile zâne.
Pentru baieţei, maşinutele (31.20 lei set de 3 maşinute), circuitele rutiere şi feroviare (128 – 608 lei) sunt numai potrivite.
Între firme ca Plan Toy’s, Vilac şi Mic o Mic am fost plăcut surprinsă să dau de Fauna, o firmă românească care este prezentă în magazin prin cateva puzzle-uri tridimensionale.
Mi-au placut mult şi tricicletele din lemn (380 – 520 lei), maşinile din metal cu pedale (900 lei) şi căluţii din lemn (240 – 590 lei) şi am încercat puţin instrumentele muzicale (pian, xilofon, acordeon, tobă, cu preţuri de la 17 pana la 245 lei). Tot la capitolul muzică nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de cutiile muzicale (36 – 90 lei), mai ales că unele dintre ele permit depozitarea bijuteriilor şi accesoriilor de păr.
Ce mai găsim în magazinul Petit Caprice?
Pe lângă jucăriile educative există şi jucării de tras şi împins (71 – 260 lei), vehicule (excavatoare, tractoare, maşini de teren sau elevatoare cu preţuri între 25 si 228 lei), puzzle-uri (29 – 125 lei), jocuri de rol (76.30 – 192 lei) şi jocuri de societate (Mikado, titirez sau jocuri de memorie cu preţuri între 39 şi 95 lei).
În plus, în magazin poţi găsi obiecte decorative pentru camera copilului, veioze pentru liniştit copiii când merg la culcare şi lustre în forma de ursitoare (126.4 lei), umbrele vesele pentru copii (80 lei) şi adulţi (115lei), pluşuri (35 – 49 lei) şi cutiuţe muzicale (25 lei) cu melodii ca Strangers in the night, Yesterday, Let it Be sau Sound of silence.
Spor la cumpărături!
Voi ați fost la Petit Caprice, v-a plăcut?

Petit Caprice
Adresa: Calea Victoriei nr 101, vizavi de Teatrul Act
Program:
Luni – Vineri 10 – 20
Sambătă – 10 – 18
Duminică – Închis
www.petitcaprice.ro
Email: office@petitcaprice.ro
Tocmai ai citit un post scris de un Guest Author.
Și tu poți publica pe UrbanKid.ro.
Mihaela GheataGuest Author: Mihaela Gheață
Am rude cu mici kinderi, prieteni cu puiuți de om și, la un moment dat, voi vrea și eu să fiu mămica unui bebe ștrumf. Până atunci, mă documentez și vă informez și pe voi despre locuri de joacă pentru copii, magazine, vacanțe și alte lucruri legate de copiii urbani

Sursa foto – Mihaela Gheață
[nggallery id=71]