Veda Lounge
În cazul în care weekend-ul nu se dovedește a fi unul cu soare, avem unde să ne retragem cu tot cu cei mici după noi. Cum unde? V-am povestit săptămâna trecută de Serendipity și Hobby Cafe, iar lista nu se termină. Recomandarea pentru acest final de săptămână – Veda Lounge.
Recunosc, am aflat de existența ceainăriei acum mai puțin de o lună și nu m-am lăsat până nu am băut ceai de două ori acolo. Nu de alta, dar infuziile de fructe de aici sunt delicioase.
Să încep însă cu localizarea. A ajunge la Veda Lounge poate deveni o aventură, așa că te sfătuiesc ca prima dată să încerci să te duci pe timp de zi. Srăduțe lăturalnice mai mult sau mai puțin “prietenoase”, pe lângă Gara Basarab, mai precis pe strada Octavian Cocărăscu nr. 45. Vă spun încă de la bun început adresa, pentru că, eu cel puțin, când am văzut intrarea – o siglă cu o reclamă la o băutură răcoritoare – era să mă răzgândesc și să îmi petrec seara în altă parte. Și când am intrat în curte și am văzut viluța în care se “ascunde bine” Veda, am avut același sentiment.
Mi-am făcut însă curaj, la insistențele prietenilor, și am intrat să văd ce și cum. Nu am rămas deloc dezamăgită, din contră chiar. Tot interiorul este “îmbrăcat în roșu” și mirosul de ceai dulce și cafea abia prăjită m-au condus ușor în lumea orientală.
Veda Lounge
Dacă ai norocul să găsești liber, poți să îți alegi unde te odihnești – la subsol, parter sau mansardă. Cum eu sunt un fan al mansardelor puteți ghici unde am ajuns…
Pe pereții localului sunt așezate strategic mandele care au aceeași culoare predominantă și, așa cum se cade la o ceainărie sau cafenea care se vrea cu influențe indiene, scaunele le poți număra pe degete, pernițele cât mai multe și canapelele mari și moi fiind cele care contează la Veda.
Veda Lounge
Meniu
Ce-am băut bun? Recomand cu multă căldură infuziile de fructe cu diverse arome. Nu mergeți după principiul că ceaiurile sunt mai aromate, pentru că este posibil să vă înșelați, cel puțin la Veda. Cum prețurile sunt însă unele modice, cel puțin la ceaiuri și infuzii,  aproximativ 10 lei pentru un ceainic cu 5, 6 ceșcuțe de ceai, puteți să încercați mai multe sortimente și apoi să vă decideți care este preferatul.
Dacă ceaiul nu vă face cu ochiul și vreți să comandați altceva pentru copii, aveți la dispoziție sucurile naturale din kiwi, mango, castraveți sau morcovi, e drept la un preț ceva mai piperat – 15 lei.
Avem și “bile negre”
După cum spuneam încă de la început, Veda este un local kid friendly, fetele de la ceainărie mi-au spus că au mai venit mămici cu pici și unele au devenit chiar cliente fidele. Atenție însă, asta nu înseamnă că nu se fumează peste tot, așa că trebuie să dați un telefon înainte pentru o rezervare. Nu de alta, dar fum de narghilea+țigări nu e nici pe departe sănătos pentru cel mic.
O altă “bilă neagră” este legată de program. Pe timp de vară, Veda se deschide la ora 17.00, iar pe timp de iarnă,  la 15.00. Asta înseamnă că, dacă vreți să aveți o ieșire înainte de ora 15.00, Veda nu este o soluție.
Cameră de pici
În ciuda celor de mai sus, Veda merită cel puțin o vizită. Mai ales că se pare că există și o cameră preferată de kinderi: cum urci la mansardă în stânga. Probabil datorită zecilor de pernițe colorate și decorate cu sute de mărgeluțe, paiete și abajururilor roșii și mari.
Voi ați fost la Veda Lounge? Cum a fost?

Veda Lounge
Adresa – Strada  Octavian Cocărăscu nr. 45, Sector 1, București
E-mail: contact@vedalounge.ro
Rezervări: 0721 065 402
Program: Luni – Duminică de la 15.00 până la ultimul client
Website – VedaLounge.ro
[nggallery id=70]