Serendipity terasa
Nu pot să vă descriu care este senzația când pașiți pe terasă, mai ales dacă este toamnă și pe jos s-au strâns frunze colorate. Parcă ai pășit în cu totul altă lume și Bucureștiul aglomerat și plin de praf este doar o amintire neplăcută care dispare repede după o ceșcută de ceai aromat. Și chiar daca pare o frază pe care toată lumea o folosește “pragul – sau poarta – de la Serendipity te duce către o lume magică”.
Cred că v-ați dat seama până acum că este unul dintre locurile mele preferate din București, nici nu are cum să nu fie. Numai pentru simplul fapt că terasa are un leagăn și în fața lui este o masă de unde poți bea în liniște un ceai și tot ar fi urcat câteva poziții bune în “topul preferințelor personale”. La intrare pe terasă este un mic pod, care parcă subliniază ideea de “lume a ceaiului”. Și pentru că vremea de afară nu ne îndeamnă deloc să stăm pe terasă, vă spun câteva ceva și despre interior.
Serendipity_leagan
Prima dată când m-am dus la Serendipity ningea și, evident, am vrut înăuntru. La intrare, ceainăria are un mic hol cu un cuier. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că toate hainele și gențile celor ce au venit la ceai erau acolo. “Se poate în România să nu fure nimeni, nimic?” Da, se poate, pentru că în Serendipity nu vine oricine.
Scurt și la obiect – atât voi, cât și picii nu vă veți face probleme că vă incomodează geaca, că a varsat cel mic ceai pe geanta preferată a mămicii sau că a mâncat o dulceață cu tot cu jachetă.
Kid friendly, eco friendly, lectură friendly!
Prima cameră este mereu cea mai plină, pentru că scaunele sunt puține și lumea stă la mese mici pe pernițe. Preferata mea este a doua cameră, pentru că există cărți multe, din toate domeniile, mai colorate pentru kinderi sau mai serioase pentru adulții în căutare de o lectură bună.
Kinderii sunt primiți cu veselie, cum altfel într-un loc așa drăguț? Dacă mai pui și canapelele ce sunt măricele și moi, micuții se vor simți ca acasă.
Spuneam că este și eco friendly pentru că la Serendipity meniul este format doar din produse eco. Asta nu înseamnă că pentru o seară în ceainărie trebuie să scoți jumătate de salariu de pe card, ci că nu vei găsit nici măcar un produs ce nu e natural. Nici măcar răcoritoare și, să fim serioși, câte localuri mai există fără un suc acidulat în meniu? Singurele sucuri sunt limonada, suc cu pulpă de aloe și suc cu pulpă de aloe și aroma de rodie. Nu mă credeți nu? Click AICI și veți merge la meniul din Serendipity. Așa e că nici prețurile nu sunt ridicate?

Dulciuri pentru copii cuminți
Pentru kinderi, și nu numai, există dulceață, turtă dulce, fructe uscate sau tot felul de tipuri de biscuiți care mai de care mai dulci.
La tot ce am scris mai sus mai adăugăm o bilă albă – nu se fumează în local! Nicăieri! Singurul loc în care fumatul este permis este terasa ceinăriei, deci nu-ți face griji dacă te-am convins să treci pe la Serendipity că al tău kinder va trebui să fumeze pasiv, pentru că nu este cazul. Griji îți vei face însă dacă nu vei suna pentru o programare înainte, căci este mai mereu plin seara și în weekend.
Eveniment – Pe 12 noiembrie la Serendipity avem parte de o surpriză – o expoziție de fotografie a unui pictor al cărui nume nu a fost încă anunțat. De pe blogul ceainăriei aflăm doar că data de 12 noiembrie este și ziua de naștere a fotografului… așteptăm și vedem.
Până atunci recomandăm din tot sufletul Serendipity.

Str. Dumbrava Roșie nr. 12
Rezervări la ceai – telefonic la: 0743 283 342;
021 211 31 00
Rezervări la evenimente: events@serendipity-tea.ro
Site – Serendipity-tea.ro
Program:
LUNI – VINERI : 16,00 – 22,00
SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ: 12,00 – 22,00

În loc de hartă:

Sursă foto – Serendipity-tea.ro
[nggallery id=66]