De ceainăria Rendez-Vous v-am mai povestit. Și vă vom mai spune până când suntem convinși că am epuizat de povestit despre fiecare colțișor de acolo.
Din seria “Recomandăm localuri pentru ieșit în weekend” astăzi avem local de “luat la puricat”. M-am oprit la Rendez-Vous, așa cum probabil v-ați dat seama, ceainăria de lângă Universitate (pe strada Edgar Quinet, chiar lângă Facultatea de Arhitectură), pentru că mai sunt două (unul în Centrul Vechi și altul în zona Floreasca). Să nu credeți că am ceva cu celelalte două locații, doar că până acum nu am ajuns p’acolo.
Ceainăria s-a “născut” pe 2 martie 2003, când mai mulți prieteni s-au decis să împartă bucuria de a bea un ceai și cu alții. Acum, localul are peste 150 de ceaiuri din care puteți  să alegeți, deci nu vă faceți griji crezând că meniul este unul sărăcăcios.
Care e atmosfera?
Cum ați  intrat la Rendez-Vous dați de niște scări care vă duc în trei camere pline de canapele sau scaune moi, toate de culoare roșie. Muzica bună și cu volumul scăzut, nu de alta dar v-ați dus acolo să vă bucurați de niște clipe de liniște cu prietenii și copiii lor, deci nu aveți  nevoie de volumul la maxim, nu?
interior rendez-vous
După ce vă bucurați de canapele și dați și de camera de nefumători (da, există o cameră în care, indiferent ce se întâmplă în restul ceainăriei, nu se fumează niciodată) probabil că îi veți căuta pe cei mici.
Nu vă îngrijorați, că vă spun eu unde sunt – la frigiderul cu prăjituri făcute în casă! La Rendez-Vous există în fiecare zi mai multe feluri de prăjituri de casă: cu ciocolată, bezele, mere, fructe și multe alte bunătăți. Și dacă mai pui și că toți de acolo sunt kid-friendly, vei observa probabil că cei mici se vor mai duce din când în când să se joace cu o chelneriță.
prajitura rendez-vous
Preturi
Nici prea, prea, nici foarte, foarte. Un ceai este undeva în jurul sumei de 10 lei, dar un ceainic înseamnă cel puțin 3 ceșcuțe de ceai. Pentru o prăjitură mare trebuie să scoateți însă din buzunar peste 12 lei.
Sfat – în timpul săptămânii găsiți sigur locuri libere, dar dacă vreți să mergeți în weekend, mai ales seara, mai bine sunați pentru o rezervare înainte (0723.541.998), să vă asigurați că nu veți găsi ceainăria plină până la refuz.
targ de iarna rendez-vous
Târg de iarnă
La final vă mai spunem că în decembrie, la Rendez-Vous se organizează “Târg de iarnă”, ce are loc între 3 – 23 decembrie.
Ce găsim acolo? Băuturi și gustări de iarnă – tură dulce, vin fiert, cozonac și nu numai – demonstrații de olărit, casuțe de lemn cu multe cadouri și bijuterii hand made.
Voi ați fost la Rendez-Vous? Cum vi s-a părut?

Ceainăria Rendez-Vous Universitate
Str. Edgar Quinet nr. 8-10, sector 1, București
Tel: 0723.541.998
Email: rendez-vous@ceainarie.ro
Site: www.ceainarie.ro

Sursă foto: Ceainarie.ro.
[nggallery id=75]