Am văzut multe femei cumpărând haine pentru copii din SH-uri şi m-am gândit să-mi întreb şi câteva cunoştinţe despre acest lucru. Iată ce am aflat:
Irina (contabilă ,30 ani) – “I-aş lua copilului meu doar jucării din plastic de la second hand”
Irina are un băieţel de aproape doi anişori şi nu i-a cumpărat niciodată copilului ei haine de la SH din cauză faptului că băieţelul este mai bolnăvicios iar ei îi este frică să cumpere haine sau încălţări la mâna a doua. În plus, Irina îşi permite să-i cumpere fiului ei tot ce acesta îşi doreşte. Singurele lucruri pe care le-ar cumpăra ar fi jucariile din plastic şi asta pentru că le poate dezinfecta usor, fie cu soluţie specială, fie cu alcool sanitar. Deşi nu cumpără haine second hand, Irina primeşte şi dă mai departe haine de copii la alte mămici pe care le cunoaşte şi de la care ştie că e in siguranţă să primească.
Graţiela (profesoară 38 ani) – „I-am cumpărat fetiţei mele gecuţe şi mobilier pentru copii
Graţiela are o fetiţă de 3 ani căreia cam de la 2 ani îi cumpără din magazinele de second hand, gecuţe de iarnă sau pantalonaşi, care de altfel au preţuri prea mari în magazine şi de multe ori au o calitate mai bună faţă de haine noi, spune ea. În afară de hainuţe, Graţiela i-a cumpărat fetiţei ei şi mobilier de copii cu articole din plastic. Procentul de haine de la second hand este de 15 %, restul împărţindu-se în hăinuţe luate de la alte mămici şi hăinuţe noi. Calitatea şi pretul o determină pe Graţiela să cumpere de la second hand, iar cand vine vorba de curăţarea acestor haine, mămica spală hainele la 90 de grade şi foloseşte solutii dezinfectante pentru încălţăminte.
Ioana (redactor 23 ani) –   “I-aş cumpăra copilului meu haine de la SH
Ioana încă nu are încă un copil, dar îşi cumpără pentru ea haine de la magazinele second hand. Ioana ar cumpăra haine pentru copilul ei de la SH pentru că sunt ieftine şi pentru  poate găsi cu uşurintă chiar şi haine de firmă. În afară de haine, Ioana nu ar cumpăra altceva de la magazinele cu produse la mâna a doua, iar până când copilul nu ar capătă imunitate, nici nu ar lua in calcul achiziţionarea acestor haine. Ca metodă de igienizare, ea își spală hainele la 90 de grade pentru a le curăța.
Adela (şomeră 26 ani) –  “Nu am încredere în hainele de la second hand
Adela are un băieţel de 5 anişori şi nu cumpără nici pentru ea, nici pentru fiul ei haine de la second  hand, pentru că este reticentă şi nu are încredere în modul de igienizare. Ea spune că preferă să evite achiziționarea a astfel de hăinuțe, pentru a-l proteja pe cel mic de probleme.
Aşadar multe femei cumpără haine sau jucării de la second hand, motivele principale fiind preţurile scăzute, dar şi diversitatea hainelor şi jucăriilor. Totuşi există şi persoane reticente, pentru care preţul mic înseamnă să-şi asume un risc pentru copil, lucru inacceptabil.
Tu ce părere ai despre cumpărarea hainelor sau jucăriilor pentru copii din magazinele cu produse la mâna a doua?

Tocmai ai citit un post scris de un Guest Author.
Și tu poți publica pe UrbanKid.ro.
Mihaela GheataGuest Author: Mihaela Gheață
Am rude cu mici kinderi, prieteni cu puiuți de om și, la un moment dat, voi vrea și eu să fiu mămica unui bebe ștrumf. Până atunci, mă documentez și vă informez și pe voi despre locuri de joacă pentru copii, magazine, vacanțe și alte lucruri legate de copiii urbani

Sursa foto – lhuiz/ Flickr.com