Atunci când faceți curat în casă, a avea o mână de ajutor din partea celor mici la șters praful sau dus gunoiul ori sortatul hainelor curate este un lucru minunat. Desigur că a face curățenie nu pare, cel puțin la prima vedere, activitatea preferată pentru nimeni, dar, cu ajutorul a câtorva idei, punem pariu că mulți copii nu vor spune “nu” de data aceasta.

  • Task-urile mici sunt mai rapid de făcut și mai plăcute decât cele mari. Cu alte cuvinte, mergeți într-o cameră și după ce vă gândiți la toate lucrurile pe care le pot face cei mici, nu le spuneți: e rândul tău să faci curat în cameră, ci rugați-i să strângă jucăriile, apoi să șteargă praful și tot așa.
  • Muzică! A face curat și a dansa în același timp este minunat, mai că nu-ți dai seama că faci treabă, iar copiii vor percepe toate aceste activități ca fiind unele amuzante și deloc plictisitoare.
  • Joc – puteți seta un anumit interval de timp și să vă jucați care termină mai repede un anume lucru. De exemplu, ce puteți face în cinci minute? Cine câștigă?
  • Puteți ascunde diferite lucruri prin casă. O bomboană, o jucărie, ceva dorit de cei mici. La prima vedere poate nu pare important pentru părinți, dar cei mici se vor bucura atunci când vor descoperi surprizele și vor dori să găsească mai multe, așa că data viitoare vor mai da o mână de ajutor la nevoie.
  • Copiii iubesc responsabilitatea, mai ales că astfel au senzația că un anumit lucru depinde de ei și numai de ei, tocmai de aceea după ce termină de făcut curat le puteți spune că este responsabilitatea lor să mențină curățenia în locul cu pricina pentru o săptămână. Astfel curățenia va dura mult mai mult, vă asigur.

Citiți mai multe sfaturi pe kidsactivitiesblog.com.
Ai voștri vă ajută atunci când faceți curat în casă?
Sursă foto: Emran Kassim/ Flickr.com.