jucarii de imprumut
Recunosc, ideea unei jucării închiriate mi-a ridicat câteva semne de întrebare. Adică… cum… eu când eram mică nici nu lăsam pe toți copiii să se joace cu jucăriile mele, apăi să mă mai gândesc că aș accepta vreodată o jucărie închiriată de la cineva. Am stat apoi câteva minute și m-am întrebat: dar de ce nu?
Ok, poate nu pentru mine când eram mică, iar asta din mai multe motive (eu rupeam mâinile păpușilor mereu și avem sentimentul proprietății din pruncie, ce era al meu nu era atins de nimeni) daaar atunci când veneau ceilalți copii să se joace cu mine parcă ar fi fost mai bine să aibă ceva jucării închiriate decât să le împart pe ale mele…
Lăsând gluma la o parte, sunt convinsă că sunt cel puțin câteva momente în care cu toții ne-am fi dorit acest tip de serviciu, pe lângă ideea unei petreceri la care avem nevoie de cât mai multe jucării și cât mai variate, pentru toate vârstele și gusturile. De exemplu vrem să le cumpărăm celor mici o jucărie super-mega-extra, dar care costă destul de mult. Nu știm dacă se vor plictisi de ea foarte repede, nu știm nici dacă o să le placă. Decât să scoatem din buzunar niște sute de lei bune pentru asta, mai bine dăm câteva sute de lei și jucăria cu pricina e în “teste” două săptămâni, dacă ne place o luăm din magazin și ne facem de cap cu ea cât de dorim, dacă nu… asta e, următoarea pe listă! Apoi, mai sunt copii care au câteva jucării preferate și restul se rotesc din casă. Nu acceptă nici același set de jucării, dar nici nu le folosesc mai bine de câteva zile. De ce să cumpărăm una nou-nouță care să devină a noastră pe vecie, dar care să rămână uitată-ntru-n colt precum păpușile triste din Toy Story?
Apropo de Toy Story, eu sunt convinsă că și jucăriile de împrumut sunt tare fericite. Cine nu ar fi dacă s-ar întâlni mereu cu mulți copii veseli care se uită la cele ca la cele mai frumoase jucării din viața lor? 😀

Informații serioase

Închiriatul unei jucării de la Bebeloi.ro costă în jur de 20 de lei. Pentru o trotinetă veselă vom scoate din buzunar fix 20 de lei pentru două săptămâni în care să ne putem da seama dacă vrem sau nu și noi una la fel, poate cel mic se va speria ori poate chiar nu îi place să o folosească deloc.
Deocamdată, jucăriile de împrumut sunt disponibile doar pentru bucureșteni. Dăm din casă însă și vă spunem că în curând proiectul se va extinde la nivel național, ba chiar avem promisiuni că va exista o secțiune unde toți părinții cu jucării triste și uitate prin colțurile casei le pot împrumuta la rândul lor altor copii care abia așteaptă să le aibă prin preajmă.
Părinții care vor să experimenteze și să vadă dacă cei mici vor o anume jucărie înainte să o cumpere sau cei care pur și simplu sunt conștienți că piticii se plictisesc în câteva zile de o jucărie și preferă să le schimbe des, trebuie să fie că jucăriile se dau pe semnătură. Păi nu ar fi jucăria tristă dacă ea s-ar pierde? Dacă cineva ar uita-o în parc și nu ar mai găsi-o nimeni?
Ce ziceți? Cum vi se pare? Ați încerca să închiriați jucării?
PS: nu știu dacă știți dar la PlayDate-ul nostru de la Bebeloi.ro am avut jucăriile.
Surse foto: Sailor Coruscant/ Flickr.com și BurgTender/ Flickr.com.