Origami înseamnă arta plierii hârtiei și cei care au inventat  acest ”spectacol” din celuloză au fost japonezii. Poate și din cauza asta românii nu prea au învățat și ei origami. Gândiți-vă cum ar fost dacă origami venea de la americani! Cu siguranță, la ora asta aveam și competiții la nivel național. 🙂
Ai vrea ca cel mic să știe să facă și alte figuri din hârtie, în afară de celebrele bărcuțe sau coifuri?
Noi, după cum spuneam mai sus, suntem săraci în cluburi sau cursuri de origami, dar am găsit o minunăție de site care te învață să faci orice figurină vrei tu. Pe origami-club.com găsești instrucțiuni care îți arată cum să pliezi animale, floricele și chiar și accesorii.
Mai poți învăța cum să faci decorațiuni pentru diverse ocazii (Crăciun, Ziua Îndrăgostiților sau Halloween), dar cea mai interesantă parte este cea cu obiectele practice: plicuri cu un design special, cutiuțe în formă de cățel/pisică, coșulețe, farfurii de ceai sau albume foto.

Dacă vrei să te apuci de treabă împreună cu cel mic, recomandarea noastră este să începi cu cele ușoare și să încerci tu prima oară. S-ar putea să nu-ți iasă chiar din prima și o să-ți cam pierzi răbdarea, gândește-te la câtă răbdare are un copil!
Spor la treabă!
Așteptăm pozele voastre cu ce vă iese din mâini! 🙂
Sursa imagine 1: fdecomite / Flickr
Sursa imagine 2: origami-club.com