Roata Olarului este un joc creativ pentru copiii ceva mai mărişori, de la vârsta de opt ani în sus, dar se potriveşte şi la cei mai mici de atât.
Jocul include roata pentru olărit (funcţionează cu baterii), doi saculeti de lut care nu necesită ardere,  spatulă, paletă, culori şi pensule – că să şi picteze €”chestiile” care îi ies din mână (am spus “chestii” pentru că lutul acela va deveni oale şi ulcele, dar la figurat vorbind).
Părţi bune: îi va stimula imaginaţia, îl va ţine ocupat mult şi bine. E o combinaţie între jocul cu plastilina şi desenul, dar olăritul, fiind  un “€œsport” pentru oameni mari, îi va atrage şi mai mult pe cei mici.
Părţi NEbune: va face mizerie, dar ştii şi tu că arta cere sacrificii. Se va murdări şi el/ea… nu chiar din cap până-n picioare, dar sigur până la coate tot va avea lut. În felul ăsta, va termina lutul sau se va plânge că nu îi ajunge (săculeţii sunt destul de mici). Vestea bună este că se găseşte şi lut separat, dacă insişti să-l faci olar.
Mai există o problemă pe care nu prea ştim unde s-o încadrăm, la părţi bune sau la NEbune -€“ o să fie o provocare şi pentru părinţi si vor fi tentaţi să se joace şi ei pe lângă copii.
Au fost sesizate cazuri în care, pe principiul “sa-ţi arăt eu, că sunt mai mare şi stiu”, au apărut chiar şi dispute între copii şi adulţi.
Roata Olarului se găseşte în mai toate magazinele cu jucării,  dar se poate comanda şi pe internet, iar preţurile diferă (încep de la aproximativ 60 de ron).