Cele mai multe dintre tipurile de înghețată din comerț conțin orice altceva în afară de ingrediente sănătoase, de aceea e de înțeles de ce părinții stau departe de ele. Putem însă să facem înghețată acasă și acum că vine weekend-ul și avem mai mult timp liber cu atât mai mult. Tocmai de aceea, astăzi vă prezint trei rețete de înghețată sănătoasă și bonus trei tips&tricks cum să iasă înghețata cremoasă.
1. Banană și unt de arahide
Cu 4 banane și o lingură sănătoasă de unt de arahide înghețata este minunată. Se amestecă bine toate într-un blender sau cu ajutorul unui robot de bucătărie și se bagă la congelator peste noapte.
2. Nucă de cocos
Se ia miezul de la o nucă de cocos și miere de albine după gust. Se amestecă ambele ingrediente într-un blender puternic bine cu apă, până când totul devine cremos.
3. Iaurt cu fructe
Iaurtul natural se alege unul mai puțin acrișor sau cel cu esență de vanilie și apoi se amestecă cu fructe de sezon (puteți alege cireșe, caise sau orice alt fruct) tot într-un blender. Se lasă la congelator și gata.
Înghețata de casă nu este la fel de cremoasă precum cea cumpărată, dar există câteva ingrediente care fac orice înghețată minunată:
-> gelatină,
-> folosește lapte bătut în loc de lapte normal dacă pui lapte în înghetață,
-> adaugă o lingură de frișcă lichidă.
PS: pentru un efect garantat, puteți cumpăra din supermarket-uri cornete pentru înghețată.
Voi faceți înghețată acasă? Ce rețete aveți?
Sursă foto: George Vnoucek/ Flickr.com.