tort lamaie raw veganDespre o cofetărie neobișnuită, în care nu găsești ou, lapte, prafuri de copt sau… foc. Da, da, Cofetăria Ostrow Vegan.
Dacă sunteți vegetarieni sau raw-vegani sau pur și simplu țineți post. Dacă aveți intoleranță la gluten, ou sau aveți probleme cu diabetul. Dacă vreți să slăbiți sau să vă mențineți greutatea. Sau vreți să oferiți copiilor o alternativă la dulciurile pline de zahăr (și grăsimi ne-bune din comerț). Sau pregătiți o petrecere (acasă sau cu firma) și vreți să puneți pe masă și ceva ce poate fi gustat de cei despre care am scris mai sus. Sau poate mai găsiți voi multe alte motive. Sau pur și simplu… Dacă vă regăsiți pe aici, înseamnă că ați auzit deja de Ostraw Vegan și de deserturile lor minunate. Dacă nu ați auzit, iaca vă spunem noi despre ei.

Noi suntem Narcisa și Teo. Doi oameni obișnuiți, cu o viață obișnuită, cu meserii obișnuite și cu doi copii minunați. De, puneți orice părinte să vorbească despre copilul lui și numai asta vei auzi – cât sunt de minunați. Așadar suntem o familie. Trăim în București de ani buni și ne-am familiarizat cu ritmul vieții de aici. Probabil că i-am simți chiar lipsa, la un moment dat, de ar fi să ne mutăm vreodată în vreun alt colț de țară. Ne grăbim zilnic la serviciu, ne întoarcem degrabă acasă la copii, vorbim repede și pe apucate cu cei dragi, ne întâlnim dacă și când avem timp cu prietenii. A, da, și ca să avem puterea de a face toate astea, mai și mâncăm. Mai pe fugă, mai așezat dar uitând, de cele mai multe ori, că mâncarea reprezintă combustibilul indispensabil organismului nostru. Toate până într-o zi când întâmplător am descoperit că se poate și altfel.

Întreaga poveste a familiei de la Ostraw Vegan o puteți găsi aici iar despre dulciurile din cofetăria lor și beneficiile pe care le prezintă – aici.
Vreau să vă mai spun că arată absolut minunat aceste preparate și îmi place ideea de a le pune pe harta lumii.
harta ostraw vegan
Ce ne-a mai făcut cu ochiul: varianta raw de la macarons, bun, nu-i așa?

macarons raw

Cei de la Ostraw Vegan au devenit partenerii noștri odată cu seminarul de nutriție RAW-Vegan SUMMIT pe care l-am organizat duminica trecută (15 decembrie) împreună cu medicul raw-nutriționist Olivia Langa, de la Crud și Sănătos, eveniment pe care vrem să-l reedităm după vacanța de iarnă. Ne-au pus la dispoziție pentru degustare trei deserturi absolut delicioase, sănătoase și mai ales, neîngrășăcioase, dacă pot să folosesc un astfel de cuvânt. Ne-am delectat cu bomboane cu semințe de cânepă, unt de cocos, carob, curmale și vanilie – foarte bune și pentru copii, mai ales pentru cei pofticioși la ciocolată.

bomboane raw canepa

 
Am savurat și un tort cu fructe de pădure, cu caju, unt de cacao, migdale, stafide și miere.
tort raw fructe de padure
 
Dacă nu v-am convins până acum, vă îndemnăm să încercați și Fudge-ul (noi l-am degustat cu vârf și îndesat) cu unt de migdale, caise, merișor, stafide, cacao, unt de cacao, nuci și vanilie, foarte bune și pentru gustările luate atunci când sunteți pe drum.

fudge

Voi ați încercat până acum această cofetărie…mai neobișnuită? Dacă nu, nu vă bate gândul să-i dați o șansă? Nu ne credeți pe cuvânt, dați o fugă până acolo! Aruncați un ochi și pe pagina lor de Facebook.