Despre beneficiile, vitaminele și antioxidanții pe care le conțin fructele Goji v-am povestit zilele trecute și pentru că e frumos să “dau informația completă” astăzi am revenit asupra lor, în ideea că fiind week-end veți vrea să puneți pe masă ceva sănătos și foarte gustos.

Smoothies

Fie că alegem lapte din comerț, fie că facem acasă lapte din migdale, putem să amestecăm în blender jumătate de pahar de lapte cu o lingură de fructe Goji, împreună (sau nu) cu alte fructe care ne plac. Dacă afară avem temperaturi foarte ridicate putem amesteca și niște gheață, astfel că vom uita rapid de înghețată cu un astfel de smoothie în față.

În ceai

Fructele Goji le găsim de cele mai multe ori în formă deshidratată, numai bune de lăsat câteva minute în apă. O putem alege rece sau caldă, după preferințe, întrucât multe dintre substanțele nutritive se eliberează în apă. Dacă aveți deja un tip de ceai pe care-l beți zi de zi, atunci puneți câteva fructe Goji în ceaiul vostru.

În prăjituri

Tartă cu fructe? Brioșe? Nu uitați de câteva fructe de Goji, vor face totul mai gustos și mai hrănitor. E adevărat, coacerea provoacă pierderea unor nutrienți, dar sunt în continuare foarte valoroase.
Sursă foto: Antonio Tajuelo/ Flickr.com.