A venit perioada în care putem consuma pepene, galben și roșu, de dimineața la prânz și seara, după pofta inimii.
Mai jos am adunat doar câteva dintre beneficiile consumului de pepene galben și roșu.
Pepenele galben
-> este o sursă foarte bună de vitamina A, sub formă de beta-caroten, indispensabilă pentru a îmbunătăți vederea și pentru protecția mucoaselor, de asemenea fiind minunată pentru sănătatea pielii, O singură felie de pepene galben conţine doar 56 de calorii, însă are capacitatea de furniza 103,2% din necesarul zilnic de vitamina A, spun nutriţioniştii,
-> are de asemenea și vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanți,
-> consumul de pepene galben ajută și la un supliment de vitamina B9 sau acid folic,
-> este un cocktail tonic pentru organism, întrucât conține o cantitate ridicată de vitamina K,
-> conține vitamina B3 care micşorează nivelul colesterolului din sânge.
Pepenele roșu
-> conține pe lângă vitaminele C și A, antioxidanții carotenoizi și licopen,
-> oferă energie prin vitaminele B, magneziu și potasiu,
-> relaxează vasele sanguine cu ajutorul citrulinei din coaja albă,
-> tot în partea albă se regăsește și siliciu ce întărește sistemul osos și ajută pancreasul să funcționeze bine,
-> conține alloamina C6, un compus cu rolul de a forma substanțe acide care au rolul de a elimina excesul de colesterol din sânge.
Voi ce alte beneficii mai știți că are consumul de pepene roșu sau galben?
Sursă foto: Andrew E. Larsen/ Flickr.com.