mancare sanatoasa pentru bebelusi
O parte dintre sursele verificate îl cataloghează ca legumă, altele ca fruct. Eu am hotărât să-l categorisesc ca “legumă”, având în vedere faptul că se folosește pregătit termic în piureuri, supe și alte preparate mai complexe.
Dovleacul face parte din familia numeroasă Curcubitaceae, care cuprinde multe soiuri de dovleac – cu nume, forme și culori diferite, de la alb, galben, portocaliu, până la verde.
În România am găsit și folosit pentru gătit doar două tipuri de dovleac – pe cel portocaliu, rotund, puțin turtit, popular în America pentru sărbătoarea de Halloween, și pe cel în formă de pară, portocaliu, bej sau galben.

Când pot introduce dovleacul în alimentația copilului meu?

Nefiind un aliment alergen, dovleacul poate fi oferit copilului la 6 luni, iar dacă medicul recomandă începerea diversificării la 4 luni, dovleacul poate fi introdus în alimentația bebelușului chiar de la 4 luni.
Citește tot articolul și comentează pe Diversificare.ro.


Diversificare.rovorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: chriscoyier/ Flickr.com.