După doi ani de zile în care mai toată lumea a tot întrebat ce se mai aude despre vestitul Muzeul Antipa, oficialii muzeului au anunțat că porțile se vor redeschide mâine pentru toți copiii și toți părinții care vor să vină în vizită.
Dacă am „merge pe urmele redeschiderii muzeului” primul semn că lucrările la Antipa nu mai durau mult a fost pe la final de iunie, când ne-am speriat de girafa blocată în pasajul de la Universitate. Tare ne-am mirat atunci cum de gâtul girafei era afară și corpul ei chiar în mijlocul pasajului, dar am fost asigurați că ea s-a distrat de minune, dat fiind faptul că a stârnit multe zâmbete!

Nu a trecut mult timp și girafa a plecat, dar pasajul din centru nu a rămas gol, pentru că fix pe locul unde a stat ea a crescut un arbore, arbore care și-a chemat prietenii în ajutor: bufnițe, altă vegetație și multe informații despre natură.

Atunci când credeam că am văzut tot ce se putea privitor la cum Muzeul Antipa a început să prindă viață, în fața muzeului a ieșit voios un mamut care a fost nerăbdător să se joace cu toți piticii din preajma clădirii.
Și dacă vă gândiți că girafa de la metrou s-a rătăcit prin București, să știți că ea a fost tovarășa mamutului la joacă, deci a ajuns în siguranță acasă.

După toate aceste surprize, am decis să aflăm mai multe detalii cu privire la cum o să arate Muzeul Antipa, am primit o serie de imagini aproape incredibile cu proiectul lucrărilor de reamenajare și nu am stat pe gânduri să vi le arătăm și vouă! Încă le mai puteți vedea într-un album special pe pagina noastră pe Facebook!
Înaintea de marea deschidere am găsit și o știre PRO TV-ului cu imagini a acelor exponate de la Antipa care te lasă fără cuvinte: un ecran imens pe care se vede cerul plin de nori, panouri touch screen cu informații despre fiecare animal, peștera artificiala Antipa care arată extraordinar și multe altele! Practic, la fiecare pas pe care-l veți face în muzeu este imposibil ca ceva să nu vă impresioneze!

Abia așteptăm să-i trecem pragul! 😀
LATER UPDATE: Pe fotounion.ro sunt imagini din interiorul muzeului! 🙂
Sursă foto principala: Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”/ Facebook.com.