Orange Explorer este o aplicație destinată atât copiilor, cât și tinerilor, părinților sau cei aflați la vârsta a treia. De ce? Pentru că ne face să vedem altfel orașul, să avem parte de un București mai colorat, chiar și atunci când stăm la metrou în așteptarea trenului.

Despre ce este vorba?

Să începem cu… începutul: luați telefonul mobil (smartphone-ul adică, pentru că aveți nevoie să fiți conectați la Internet tot timpul) cu voi, îi luați și pe cei mici de mână și plecați spre Muzeul Antipa, dar musai să alegeți ca mijloc de transport metroul, altfel o parte din surpriză se duce. Înainte să plecați din casă descărcați aplicația Orange Explorer, ce este gratuită, o găsiți pe Google Play (dacă aveți terminale care funcționează cu Android) respectiv în AppStore (dacă aveți iPhone). Apoi trebuie să vă alegeți traseul astfel încât să ajungeți la una dintre stațiile de metrou în care se găsesc markerele speciale (găsiți harta cu stațiile de metrou pe site-ul nelimiteaza-te.ro)
Odată ce descoperiți un marker deschideți aplicația și… bucurați-vă de conținut. Cu ajutorul tehnologiei Augmented Reality realitatea din jurul vostru se schimbă și apar niște desene de tip graffiti. Dacă vreți să fie și mai distractiv spuneți-le celor mici să se joace în fața camerei telefonului și faceți o poză cu ceea ce apare în aplicație. Magie, nu altceva! 😀
La Muzeul Antipa devine și mai interesant pentru că avem parte de o întâlnire specială cu mamuții. Da, da! Ați citit bine, putem vedea mamuții cum prind viață. Odată scanate markerele apar doi mamuți 3D care se mișcă și pe care îi poți direcționa acolo unde vrei tu, cu o simplă atingere a ecranului telefonului mobil. Dacă vreți să facă pe gimnaștii, atunci “double tap” pe ecranul terminalului, iar mamuții se vor ridica pe picioarele din spate.
Ne-am jucat și noi cu ei, la început mai timizi, apoi ne-am dat seama că nu au cum să ne facă rău, având în vedere că sunt “prinși” în telefonul mobil și ne-a venit curajul înapoi. La Antipa sunt două markere ce nu trebuie ratate, cum arată vedeți și în galeria foto de mai jos, dar nu avem cum să vă stricăm toată surpriza așadar nu dăm totul din casă, ci vă așteptăm pe voi să testați aplicația și să ne spuneți cum vi se pare și cum s-au distrat cei mici cu telefonul mobil și lucrurile care apar ca prin magie și dispar la fel de repede.

Concurs… nelimitat

Dacă aveți prieteni, verișori, frați sau dacă cei mici nu mai sunt mici și sunt pasionați de graffiti, atunci e musai să le dați de veste despre concursul Orange Young. Aici se vor aduna cele mai bune desene, iar 10 dintre acestea vor fi premiate de artiștii ale căror desene apar acum în metrou, cea mai votată lucrate de pe site fiind apoi adăugată expoziției de la metrou.
În altă ordine de idei, am testat și noi aplicația ieri, ne-am plimbat pe la metrou, la Muzeul Antipa și mai jos aveți o galerie foto cu muuulte fotografii de la plimbarea în timpul căreia realitatea din jurul nostru se schimbă.
PS – Aveți și câteva markere pe care le puteți scana cu telefonul mobil chiar din fața computerului, pentru a vă face o idee despre ce se ascunde în spatele codurilor de la metrou și de la Antipa. 😉
Încercați și voi Orange Explorer cu ai voștri? Vă asigurăm că nu veți fi dezamăgiți.