Nu știu de voi, dar noi când am trecut zilele trecute pe la Universitate am rămas tara surprinși: în loc de zona verde din centrul intersecției, am dat de capul unei girafe. Bine, bine, în buricul târgului se odihnește o girafă ne-am zis, dar oare unde e… restul girafei? Pentru că doar capul se zărea printre floricelele din scuar. Am descoperit apoi că sărmana este în metrou și cum nu a avut loc, a scos capul un pic la aer, cu gândul să mai vadă ce se petrece pe la suprafață.

Am zis că e săraca blocată, că are nevoie de ajutor, așa că am stat de vorbă cu ea, dar ne-a spus că e bine și că nu are nevoie de nimic. Singura problemă ar fi că se simte cam singură, așa că ea cheamă toți copiii să o vadă. Pentru asta, a adus chiar mai multe panouri informative cu tot felul de informații interesante despre natură și a mai adus și o instalație dedesubtul căreia dacă stai cu ochii închiși poți să juri că e junglă, pentru că auzi de la păsărele, la tot felul de alte animăluțe.
Dacă nu mă credeți priviți mai jos:

Concurs Antipa

Ne-am interesat și am aflat că totul se leagă de redeschiderea Muzeului Antipa.Dacă veți face poze cu animăluțe din orașul vostru, veți putea participa la concursul “Surprinde fauna orașului tău”. Trebuie să trimiteți poza până pe 6 iulie ora 12:00 la adresa de mail concurs [@] antipa [.] ro și apoi să stați cu ochii pe pagina de Facebook a concursului unde se vor vota cele mai frumoase fotografii. Marele premiu este o invitație de două persoane la redeschiderea Muzeului Antipa, dar mai bine vă las cu regulamentul oficial al concursului, unde veți găsi toate detaliile necesare.
Nouă ni se pare un motiv numai bun de plimbări lungi prin oraș cu cei mici, echipați fiind cu o cameră foto, așa că am plecat deja în căutarea faunei Bucureștiului. 😀
Haideți să nu supărăm girafa de la Universitate să mergem să o vizităm și apoi să participăm și la concurs, ce ziceți?
PS – Găsiți în albumul pe de Facebook mai multe imagini cu girafa de la Universitate.