Expoziția se numește “Bing. Magia jucăriilor” și adună tot felul de jucării din perioada 1895-1930. Asta pentru a ne demostra nouă și a le explica celor mici faptul că nu mereu jucăriile noi sunt cele mai frumoase și că sunt multe cazuri în care jucăriile vechi vin cu tot cu amintirile și sentimentele celor cărora le-au adus la un moment dat un zâmbet.
Sunt jucării care au și 100 de ani și toate vă așteaptă la Muzeul de Istorie până în februarie anul ce vine, dar sfatul meu este să ajungeți cât mai repede, pentru că veți uita de eveniment și oricum luna decembrie este cea mai frumoasă lună pentru a admira jucăriile.
Sunt maşinuţe, avioane şi vaporaşe produse de compania germană Gebrüder Bing și toate sunt funcționale chiar dacă multe dintre ele au mai mulți ani decât au părinții noștri. 🙂
Cea mai veche jucărie este o lanternă magică cu 12 diapozitive din sticlă, păstrată în cutia originală și care datează din 1889 iar cea mai nouă jucărie este un hidroavion din… 1930.
Important de știut este și faptul că expoziția este deschisă de miercuri și până duminică, până în februarie 2013 și că orarul de vizită este între 9:00 și 17:00.

Sursă foto: MNIR/ Facebook.com.