Asociația pentru Naștere Naturală și Alăptare organizează Săptămâna Alăptării în România, în parteneriat cu IBFAN.
La început de august va fi organizat chiar un protesc împotriva separării mamelor de copii în maternitate. Părinții care vor spune prezent la acțiune vor merge la conducerea celor trei maternități din București care nu au rooming-in: Giulești, Elias și Malaxa, pentru a le explica importanța acestui lucru.
Asta nu este tot, pentru că o să existe și o întâlnire cu părinții, întâlnire la care vor fi invitați specialiști care vor vorbi despre alăptare și beneficiile ei.
Va exista chiar și un curs de formare a personalului mediu în alăptare, curs creditata de Ordinul Asistentelor și Moașelor București și multe, multe altele despre care promitem să vă ținem la curent odată ce vor fi făcute publice și vor ajunge la noi.
Până atunci însă, vreau să aflați, dacă nu știați asta deja, că Săptămâna Alăptării a fost sărbătorită pentru prima dată în 1992 în Marea Britanie, Franța, Spania și China, iar de atunci, an de an, începutul lui august este destinat acestui eveniment în peste 170 de țări, părinții se adună pentru a celebra acest lucru și pentru a încuraja alăptarea.
Ați alăptat? Ați participat până acum la Săptămâna Alăptării?
Sursă foto: Mothering Touch/ Flickr.com.