Mai țineți mine când Andrada vă povestea despre Viscri 125 și week-end-ul gourmet? Din aceeași serie de cursuri de gătit minunate fac parte și cele de mai jos. De data aceasta, ele au loc însă în București, am spune că nu este o veste tocmai minunată, pentru că e cu totul altceva să ieși din orașul uneori prăfuit, alteori colorat, pentru o gură de aer proaspăt și una de ceva bun, dar de cealaltă parte acum chiar că nu mai aveți niciun motiv pentru care să refuzați întâlnirile, pentru că ee au loc chiar în buricul târgului, pe Dorobanți. 🙂
Revenint însă la cursurile de gătit vă povestesc doar despre două dintre acestea, întâlniri care au loc în luna septembrie, urmând ca despre restul, pentru că ele sunt programate până în decembrie inclusiv, să aflați singuri de pe site-ul societegourmet.ro.
Primul curs de gătit pentru copii este unul destinat celor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani și are loc pe 22 septembrie, de la ora 10:00, la Studio Kuxa (Str. Puțul lui Zamfir 36, zona Dorobanți).
Teoretic, cei mici ar trebui să cunoască limba engleză, pentru că Rachel Sargent este cea care le va explica cele mai bune metode de a face prăjituri din ovăz sau cup cakes. Nu e bai nici dacă nu stăpânesc foarte bine limba străină, pentru că sunteți voi pe aproape și le dați o mână de ajutor, plus că o gazdă din partea casei vine în ajutor pentru toată lumea. Desigur că la final, după ce prăjiturile sănătoase au fost scoase din cuptor, fiecare copil se alege cu o punguță de prăjituri de dus acasă, pentru a fi gustate de bunici, prieteni, vecini sau oricine altcineva drag.
Al doilea curs despre care vreau să vă povestesc se numește “I can bake”, ce are loc tot pe 22 septembrie, dar de la ora 14:00, este destinat celor cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani, deci pentru copiii mai măricei, și este ținut tot de Rachel Sargent, la aceeași locație.
De data aceasta însă, lucrurile se complică puțin, iar copiii vor scoate din cuptor prăjituri cu scorțișoară, cup cakes și pinwheels. Cei mici se vor putea lăuda cu produsele finite, pentru că vor lua acasă câte o punguță cu aceste prăjituri.
Costul pentru fiecare atelier este de 125 de lei pentru fiecare copil, dar mai bine vă las, așa cum vă promiteam de la bun început, cu site-ul societegourmet.ro pentru a afla mai multe detalii și care sunt toate cursurile care au loc până la finalul anului.
Sursă foto: Sugar Daze/ Flickr.com.