Se spune că dragostea trece prin stomac. Suntem de acord, dar doar dacă punem următoarele două condiții: să fie sănătos&gustos și gătitul să se petreacă împreună cu familia, fiind transformat din necesitate în joacă și joc.
Unele mămici spun că iubesc să petreacă timp în bucătărie, să experimenteze, să amestece gusturi și să realizeze mereu ceva nou pentru cei dragi. Altele sunt mai degrabă adepte ale restaurantelor sănătoase în care să-și petreacă cinele alături de cei dragi. De orice parte a “baricadei” vă aflați, cred că suntem cu toții de acord cu faptul că din când în când o oră de gătit împreună face minuni pentru toată lumea, pentru că în bucătărie sunt stimulate toate simțurile cu aromeși răsfăț.
Acest lucru este susținut și de atelierele Bond’n’Bake, care conturează mediul propice (auto-)cunoașterii prin introducerea în cotidian atât a elementelor de dezvoltare personală, cât și a artei vizuale. Rețete scrise sub forma unor povești, ghicitori, ilustrații și amintiri sunt câteva dintre ingredientele prin care se prepară rețeta dezvoltării.
Duminica aceasta, într-o norocoasă zi de 13 octombrie, suntem așteptați cu mic, cu mare la incubator107, de la ora 11:00. Dacă nu aveți timp acum, pe 20 octombrie (adică duminica ce vine) este un alt atelier care nu e destinat părinților și copiilor, dar la care sunteți primiți cu brațele deschise cu toții (același loc, aceeași oră)
atelier
Ce se întâmplă mai precis? Amintiri, ghicitori, întrebări, glume, zâmbete și, desigur, gătit împreună. Important: nu uitați șorțul acasă!
Cu cine?
-> Elena – psiholog și psihoterapeut experiențial, specializată în joaca de bucătărie.
-> Ana – psiholog dedicat educației non-formale, specializată în joaca de grup.
-> Lisa – trainer/formator, specializată în comunicare și exprimare de sine.
-> Andra – trainer/artist, specializată în joacă liberă și manualitate (modelaj).
Cât costă? Teoretic nimic, practic o donație încurajează incubator107 să supraviețuiască și să devină cât mai mare și mai frumos pentru noi toți, așa că suntem încjurajați să donăm câte 30 de lei pentru fiecare întâlnire.
Înscrierile se fac direct la inscrieri [@] incubator107 [.] com.
Cum vă sună atelierul?
PS – dacă vă place proiectul puteți urca mouse-ul și spre un Like la pagina de Facebook Bond’n’Bake.
Sursă foto principală: Philip Dean/ Flickr.com.