Alfie Kohn, autorul din care traduc din cand in cand pentru voi pe blog, va sustine o conferinta in Bucuresti sambata aceasta, pe 16.

650x270_2

Inscrierile se pot face pe site-ul http://www.totuldespremame.ro/evenimente. Iata mai multe informatii in comunicatul de presa:

Promotorul celor mai îndrăznețe idei legate de creșterea copiilor și unul din cei mai controversați autori de parenting ai zilelor noaste, psihologul american Alfie Kohn, va susține la București două conferințe, pe 16 noiembrie, la Hotel Intercontinental. Evenimentul – organizat de TOTUL DESPRE MAME și Monica Reu, trainer de comunicare non-violentă – cuprinde două teme de neratat pentru părinții și cadrele didactice care doresc să construiască o relaţie autentică, dinamică şi vie cu copiii: Unconditional parenting (importanța iubirii necondiționate în educarea copiilor) și Şcolile pe care le merită copiii noştri (educație progresistă versus învățământ tradițional).

“Alfie Kohn pune sub semnul întrebării eficienţa şi beneficiile unor practici şi teorii adânc înrădăcinate în şcoală şi parenting, precum notele, abordarea morcov-băț, disciplina obţinută prin impunerea autorităţii, competiţiile între copii, testele standardizate, temele pentru acasă. Criticile aduse de el acestor practici au schimbat perspectiva întregii lumi asupra educației și a motivațiilor reale folosite de copii în procesul de învățare”, a declarat Monica Reu, președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă.

Alfie Kohn este autorul a peste nouă cărți cu impact major în schimbarea mentalităților, publicații recunoscute atât în SUA, cât și internațional. Multi Media Est Publishing va tipări, cu ocazia Conferințelor organizate în București, cea mai cunoscută și premiată carte scrisă de psihologul Kohn: Unconditional parenting – Moving from Rewards and Punishment to Love and Reason – Golden Award NAPPA 2006 (National Parenting Publications Awards).

Unconditional parenting este, în viziunea lui Kohn, acel stil de educație în care părinții nu se limitează la a pedepsi comportamentul greșit al copilului și la a recompensa buna purtare, ci se străduiesc să ofere iubire necondiționată și să le permită copiilor să facă propriile alegeri, acestea fiind soluții benefice pe termen lung. De altfel, autorul însuși spune despre cartea sa că nu este dedicată părinților care vor să fie șefi. “Alfie Kohn nu este genul de psiholog care vă va sufla rețete universal valabile care să vă ajute să depășiți orice problemă în trei pași și nici nu vă va vinde cele mai bune trucuri pentru a avea un copil model în doar trei zile!

Altceva se va întâmpla la Conferințele Totul despre mame: vom înțelege noi, părinții, că disciplina ține în primul rând de calitatea relației pe care o avem cu copiii noștri și vom căpăta curajul să renunțăm la tehnicile toxice folosite de părinții sau educatorii noștri. Alfie Kohn ne va confirma faptul că iubirea necondiționată, sinceritatea și încrederea pot înlocui amenințările, pedepsele și recompensele folosite în educația copiilor noștri”, a spus Despina Bădescu, redactor-șef al totuldespremame.ro.

Conferințele lui Alfie Kohn sunt unele din cele mai așteptate și savuroase evenimente de parenting din lume. “Este o autentică bucurie pentru echipa noastră să lanseze seria Conferințelor TOTUL DESPRE MAME cu un nume ca Alfie Kohn, care a avut curajul să critice în profunzime felul în care ne educăm copiii. Urmăriți platforma noastră on line pentru a fi în permanență conectați cu tot ce înseamnă să fii părinte, înlocuind astfel grijile cu informațiile”, a completat Despina Bădescu.

Înscrierile la Conferințele lui Alfie Kohn se pot face accesând site-ul http://www.totuldespremame.ro/evenimente.