Cum a inceput totul?
​​

“Mami, vreau și eu sa fiu ca X sau ca Y!”
Totul a început dintr-o nevoie a mea, de părinte, de a o ajuta pe fiica mea cea mare, pe care o auzeam spunând foarte des cuvintele: “Nu o să reușesc niciodată!”
Erau alte manifestări ale lipsei de încredere pe care le exprima, clar și sincer, copilul meu.

Mi-am dat seama că nu întotdeauna sunt suficiente micile discuții pe care le aveam împreună cu ea, cărțile pe care le citeam și despre care povesteam ulterior. Uneori, era nevoie să facă și ea mici exerciții de introspecție care să o ajute să se cunoască ceva mai bine și să se aprecieze pentru ceea ce este. Am vorbit mult cu sora mea geamănă, Roxana, și mi-am dat seama că și ea se confrunta cu probleme similare dar niciuna dintre noi nu a reușit să găsească resursele de care aveam nevoie în limba romana. Așa s-a născut Happy Kid Journal – un jurnal dar și o carte de activități în același timp, care își propune să contribuie la echilibrul emoțional al copiilor. Am gândit și am creat un instrument special pentru copii, care să vină să-i sprijine în procesul de dezvoltare personală.

Jurnalul are multe jocuri și activități amuzante prin care sunt stimulate imaginația și creativitatea, copiii sunt invitați să vorbească mult despre ei și despre ceea ce le place, să se descopere și să se aprecieze exact așa cum sunt. Sunt în total 98 de pagini, dintre care: 30 de pagini sunt de journaling, cu întrebări ghidate și spatiu dedicat pentru scris și desenat unde copiii își pot exprima liber gândurile și emoțiile și pot vorbi deschis despre ele. Restul paginilor sunt cu noțiuni de “teorie”, adică informații explicate într-un mod distractiv și cu un limbaj adaptat pe înțelesul copiilor despre stima de sine și încrederea în sine, cum și le pot construi și de ce sunt importante, și sunt învățați să practice recunoștința.

Am combinat experiența personală de mame cu cercetările și studiile științifice și le-am transpus într-un jurnal pe care copiii să îl încarce cu amintiri zilnice, gânduri și emoții și care să ne ajute pe noi părinții, să ne conectăm mai bine cu ei, să comunicăm, să râdem și să învățăm împreună.

Vrem să oferim tuturor copiilor materiale pline de conținut valoros create într-un mod atractiv și adaptat vârstei lor, menite să-i ajute să-și construiască abilități importante în viață și să le transmitem încredere în ei și în puterea lor de a-și urma visurile, pentru o viață fericită și împlinită.

Acest jurnal este un proiect de suflet, făcut cu drag de 2 surori gemene, Laura și Roxana, care și-au dorit să le ofere copiilor lor un instrument care să-i inspire și să-i ajute să-și dezvolte trăsături pozitive de caracter precum reziliența, recunoștința, determinarea, autocontrolul sau răbdarea.

IMG_20200802_191758_edited.jpg

Autoarele Happy Kid Journal, alături de copiii lor