Mâncarea preferată a imaginației este cititul. Așa se termină scrisoarea emoționantă primită de la prietenii Cărturești. Vă invit să o citiți în întregime că nouă tare ne-a plăcut:

Știm cu toții beneficiile fantastice ale cititului și cum o carte ne poate transpune într-o lume miraculoasă de unde ne putem întoarce mai bogați pe toate planurile interioare. Uneori însă, deși lucrurile bune pentru dezvoltarea oamenilor mici sunt extrem de clare, avem dificultăți în a comunica corect și a genera obiceiuri benefice celor mici.

Am primit un mic ghid care ne-a plăcut tare mult – ghidul se numește “Cum să crești un cititor“, este creat de Cărturești și îl puteți lua acasă gratuit din orice librărie Cărturești. De asemenea primiți ghidul gratuit la orice comandă online ce conține minim o carte pentru oamenii mici.
Includ mai jos temele principale din ghid – rezonăm cu toate și vă invităm să descoperiți ghidul în librării sau la o comandă online.

Raftul pentru părinți

Raftul pentru părinți este o resursă minunată ce vă permite să găsiți ușor cărți în funcție de limbă (română, engleză, franceză), vârsta celui mic (categorii din 2 în 2 ani), editură, autor, premii obținute cât și cărți recomandate de cunoscători.
Dacă comanzi online de la Cărturești din “Raftul pentru Părinți” – până pe 9 februarie 2019, poți folosi de oricâte ori codul: 6JP5X2IF pentru 20% discount la comanda ta.

Fiind așa multe cărți disponibile, uneori poate fi o provocare să alegi și prin urmare Cărturești oferă pe blogul lor recomandări, ca de exemplu – 13 cărți de răsfoit alături de cei mai mici dintre cititori (0-3 ani) sau Top 10 cărți pe care orice mic explorator al lecturii ar trebui să le descopere.

Am ales și noi câteva cărți care ne-au plăcut mult:

Cum să crești un cititor (rezumat)

  1. Împrietenește-l pe cel mic cu lectura din primul an de viaţă. Psihologii recomandă să li se citească copiilor oamenilor mici încă de la vârsta de 6 luni.
  2. Expunerea la cuvântul scris și vorbit, în mod constant, din copilărie până în adolescenţă, influenţează succesul viitor al copilului.
  3. Copiii Oamenii mici au nevoie de conținut adecvat vârstei. Ai răbdare și nu îl grăbi pe cel mic peste stadiul lui de dezvoltare.
  4. Poeziile, cărțile cu rime sunt moduri excelente de a-i familiariza pe cei mici cu sunetele și limbajul și de a-i stimula să își exerseze memoria.
  5. Creează rutine prin care cel mic să interacționeze cu cărțile, chiar dacă nu știe încă să citeasci. Explică-i că lectura este o modalitate de a descoperi lumi noi și prieteni minunați.
  6. Implică-l pe cel mic în mici activități legate de lectură. Faceți o carte împreună în care să folosiți desene creare de el, obiecte decupate din ziare și reviste, stickere.
  7. Găsiți împreună câte un nume personajelor din cățile bazate doar pe ilustrație.
  8. Petrece timp cu cel mic în biblioteci și librării. Lasă-l să își aleagă singur cărțile.
  9. Nu-l forța pe cel mic să învețe să citească, dar inspiră-i dragsote și atenție pentru cărți și pentru povești.
  10. Dacă cei mici iubesc jocurile video sau să se uite la TV, conectează aceste experiențe vizuale cu actul lecturii. De exemplu, după ce vizionează un program despre animale, citește-le o carte care să le aducă informații în plus despre acest subiect.
  11. Când îi citești celui mic și îl implici în poveste poți obține mai mult decât te aștepți… Chiar dacă majoritatea textelor destinate copiilor nu detaliază stările personajelor și motivațiile lor, poți lucra împreună cu cel mic la dezvoltarea empatiei prin întrebări și conversații pe tema cărții citite.
  12. Folosește tenica pauzelor și a schimbului de rol: când acțiunea ajunge într-un punct culminant – de exemplu când două persoanje intră în conflict – închide cartea. Întreabă-l pe cel mic ce ar face dacă ar fi în locul personajului.
  13. Continuă să îi citești celui mic și după ce învață să citească.
  14. Ajută-l să își îmbunătățească capacitatea de a citi alternând paginile de citit cu voce tare împreună cu el. Obiectivul este să îi păstrezi interesul pentru poveste, fâcând intriga să avanseze

Ghidul complet în orice librărie Cărturești. De asemenea primiți ghidul gratuit la orice comandă online ce conține minim o carte pentru oamenii mici.

Dacă comanzi online de la Cărturești din “Raftul pentru Părinți” – până pe 9 februarie 2019, poți folosi de oricâte ori codul: 6JP5X2IF pentru 20% discount la comanda ta.

Raftul pentru părinți este o resursă minunată ce vă permite să găsiți ușor cărți în funcție de limbă (română, engleză, franceză), vârsta celui mic (categorii din 2 în 2 ani), editură, autor, premii obținute cât și cărți recomandate de cunoscători.