Povestim de multe ori despre întâlnirile de mămici, despre ateliere pentru copii și uneori mai că ne vine a crede că tot focusul este pe cei mici și partea feminină a unei familii, când începe un curs special pentru tătici și echilibrul este restabilit.
Între 13 și 14 septembrie, părinții sunt invitați să povestească și să învețe (pentru că asta facem la orice vârstă: învățăm de la ceilalți și asimilăm informații valoroase) despre tăticie și ccum se face că uneori pur și simplu adulții se blochează în faţa dificultăţilor şi provocărilor din calea lor.
Intenţia, Atenţia, Empatia şi Autenticitatea sunt cele patru superputeri pe care le are un super tătic sau un SuperDad și despre toate va învăța și va afla mai multe la cursul care are la bază un instrument numit Comunicare Nonviolentă, o abordare dezvoltată de Marshall B. Rosenberg, cu puteri transformatoare şi vindecătoare în relaţiile interumane.
Pe puncte (pentru că așa le place tăticilor) despre ce vor învăța la cursul SuperDad:
-> descoperă ce fel de tată vrei să fii, valorile cele mai importante pentru tine, principiile după care vrei să te ghidezi în rolul de părinte
-> consolidează-ţi capacitatea de a fi cu adevărat prezent faţă de tine şi faţă de copiii tăi când sunteţi împreună
-> învaţă să fii sincer cu copiii tăi şi să le împărtăşeşti mai mult din ceea ce eşti tu cu adevărat
-> îmbină cele patru abilităţi pentru a atrage cooperarea copiilor tăi, fără să recurgi la ameninţări şi pedepse
Cursul are loc, așa cum spuneam și mai sus pe 13 septembrie (între orele 18:00 – 21:30) și pe 14 septembrie (între orele 09:30 – 17:30) pe Strada Bucovina 1a, apt 49, București.
Numărul de locuri este limitat la 12. Pentru alte detalii, folosiţi adresa de ian [@] nonviolenta [.] org . Taxa de curs este de 375 de lei, plătibili până la data de 7 septembrie în contul:
Asociatia Pentru Comunicare Non-Violenta
Cod fiscal: 23665402
IBAN: RO23RZBR0000060010185464, Raiffeisen Bank Baba Novac

Ian - SuperDadDespre trainerul – Ian Peatey

Ian s-a născut în Marea Britanie şi trăieşte în Europa de Est din anul 1994, având o carieră de succes în cadrul companiei PricewaterhouseCoopers şi, recent, ca coach în cadrul Coaching Partnership. În anul 2001 a luat contact cu metoda Comunicării Nonviolente şi i-a experimentat imediat puterea transformatoare asupra vieţii, propriei persoane şi relaţiilor interumane. Este trainer certificat al Center for Nonviolent Communication din 2008 şi împreună cu soţia lui, Monica Reu, conduce Asociatia Pentru Comunicare Non-Violenta (www.nonviolenta.org). Are trei fiice de 210, 10 și 3 ani.
Puteți afla mai multe despre SuperDad pe nonviolenta.org.
Sursă foto: Bing Ramos/ Flickr.com.