Învățăceii se numără toamna indiferent de vârsta lor și mai credem și că acest anotimp este unul foarte potrivit pentru învățături și noi începuturi, pentru cursuri frumoase unde toată lumea își reîncarcă bateriile și este gata de un nou pas important din viață.
Pe Otilia Mantelers sigur o știți, dar despre faptul că două la număr sunt evenimentele la care vă dă întălnire în luna noiembrie nu mai suntem așa de siguri. Este vorba despre Listening Partnership for Parents și Playful Parenting, dar seria continuă și în decembrie și anul care vine, până atunci însă să vă povestim mai bine despre cele care se întâmplă acum, peste numai câteva zile.
Otilia Mantelers

Listening Partnership for Parents

  • Când: marți, 5 noiembrie, de la 18:30 la 21:00 și vineri, 8 noiembrie, de la 10:00 la 12:30.
  • Cât costă: 90 lei/ persoană.
  • Unde: Naște cum Simți, zona Unirii, str Episcop Chesarie nr 6

Listening Partnership pentru părinți este cu adevărat un instrument terapeutic ce, odată folosit și introdus în rutina de zi cu zi îmbunătățește comunicarea și dă jos barierele (care, de cele mai multe ori vin chiar din trecutul nostru) ce stau în calea unei relații mai bune cu cei mici și nu numai.
Cursul se mulează perfect pe nevoile celor care, deși în cea mai mare parte a timpului empatizează instant cu nevoile și dorințele ori fricile copiilor, au momente în care situația îi depășește iar singura soluție pe moment este țipatul sau alte reacții care provoacă frică și spaimă din partea copiilor.
Listening Partnership oferă informații despre cum părinții pot folosi iubirea, empatia și căldura ca un refugiu.
emotii copii

Playful Parenting

  • Când: marți, în zilele de 12 și 19 noiembrie, de la ora 18:30 și până la 21:30.
  • Cât costă: 350 lei/ persoana pentru întreg cursul. Soțul/soția are 30% reducere
  • Unde: Naște cum Simți, la Galeria Occident, Str. Occidentului nr 11.

Nu doar copiii învață prin joc și joacă, ci și părinții! Cu scopul de a înțelege nevoile și trăirile copiilor, părinții află care sunt aptitudinile cu ajutorul cărora își învață copiii.
Vor afla așadar cum:

  • să depașească frici și anxietăți,
  • să capete încredere în sine și putere interioară,
  • să treacă peste momente dificile precum începutul grădiniței sau al școlii, apariția unui frățior, mutarea în altă casă, dispariția unei persoane apropiate,
  • există sau nu o limită pentru cuvintele urâte? Care este rostul cuvintelor de acest tip?

Toate acestea se vor învăța prin joc și joacă, zâmbetele și voie bună în prima parte a cursului, iar în a doua parte părinții prezenți vor afla cum pot asculta și înțelege crizele de plâns și de furie ale celor mici.
Vă puteți înscrie la ambele evenimente sau la altele (găsiți un calendar complex pe otilia-mantelers.urbankid.ro) la numărul de telefon 0749 316 294 sau cu un mail la adresa otiliamantelers@yahoo.com.
 
Voi ce v-ați propus să învățați toamna aceasta? Cum vi se par cursurile Otiliei?
 
Surse foto: D. Sharon Pruitt/ Flickr.com și tuckett/ Flickr.com.