Am zis să mergem împreună (în stil mamă și copil) să vedem opțiunile, pentru că mie mi se pare importantă reacția lui atunci când vede educatoarele, jucăriile și copiii.
Prima pe listă: Centrul Springfield (mai pe engleză Springfield Center).  Am trimis e-mail, ne-am anunțat vizita și am fost primiți imediat. Grădinița este situată în zona Tei, pe o stradă liniștită, într-o vilă asezonată cu o curte. Curtea are o zonă pavată și una cu gazon (și ceva nisip într-un colț), are un tobogan măricel cu ceva scări bune de escaladat. Nu e foarte mare, dar e curată și îngrijită.
Înăuntru e o camera de primire, cu dulăpioare & co., apoi o zonă comună, pentru joacă, unde copiii se întâlnesc dimineața și în timpul mesei. Zona de dinning e plină de măsuțe pitice, cu patru – cinci scaune arondate. Am văzut și bucătăria (la masă se servește mâncare preparată în bucătăria proprie) și o oală de ciorbă care mirosea grozav a pătrunjel.
La etajul 1 și 2 sunt sălile de clasă, separate pentru grupele de vârstă, dar și unele pentru activități comune. Pentru piticii de la 2 la 4 ani există o ușă care restricționează accesul la scări. La etajul doi sunt două săli de clasă, două băi și o zonă comună pentru activități (acolo găsești diferite ateliere ale unei teme săptămânale). La prânz sala de clasă este transformată în dormitor și probabil atunci spiritele se mai liniștesc :).
Grădinița e dotată cu ce altceva dacă nu… jucării (am văzut foarte multe din lemn, lucru care m-a bucurat foarte mult), mobilier potrivit vârstei lor și personal care vorbește bilingv (română și engleză).
Au programe diferite: scurt (până la prânz), mediu (până după rânz) și lung (până la ora 18:00), before school și after school.
Mi-a lăsat impresia unui loc cald și responsabil. Merită să-i faceți o vizită!
Sursă foto: Pink Sherbet Photography/ Flickr