Azi vă recomandăm o carte care promite să răspundă la toate întrebările. Desigur, nu vă imaginaţi că veţi găsi în ea şi răspunsuri la întrebări de genul “din ce e făcută cărămida?” sau “ce e ăla bulangiu?”, dar cred că v-aţi confruntat măcar o data cu probleme din seria “de ce nu moare Moş Crăciun?” sau “cum are timp într-o noapte să treacă pe la toţi copiii?”. Oricum, aveţi mare grijă – când e vorba de copii, răspunsurile nasc întrebări.
[singlepic id=15 w=320 h=240 float=right]Cartea “Mos Craciun”, apărută la editura Cartea Copiilor, este scrisă de Mauri Kunnas şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani.
O să-i poţi citi omuleţului despre spiriduşi, despre cum muncesc ei câte e ziua de lungă, despre ce face Moş Crăciun în restul anului şi cum se duce el la pescuit.
Cartea intră destul de mult în detalii – ajunge de la pantalonii Moşului, peteciti de soţia lui, la orezul cu lapte pe care tot nevasta lui Moş Crăciun îl pregăteşte spiriduşilor la micul dejun. Pentru tine, unele detalii vor fi amuzante: Moşul foloseşte o cremă antireumatica în noaptea de Crăciun (pregăteşte-te să explici ce înseamnă “antireumatic”), spiriduşii se duc la saună după ce se întorc de la împărţirea cadourilor (şi “sauna” ar fi bine să ştii să explici), etc.
Partea bună (spre fericirea părinţilor) este că e ilustrată şi, atunci când nu vei avea timp să-i citeşti pentru a nu ştiu câta oară, cel mic se poate uită singur la poze. Aproape fiecare scenă e însoţită de o ilustraţie.
Dacă doriţi să cumpăraţi cartea (costă 33 Ron), o puteţi comanda online de pe site-ul editurii Cartea Copiilor.
[nggallery id=6]