Cu toții am trecut când eram copii prin întrebările: Dar cum poate Moșul să împartă atâtea cadouri într-o singură noapte? Și cum știe el ce-mi doresc și ce nu? Și de unde știe Moșul că noi suntem la bunici de Crăciun și nu acasă? Dar dacă nu ține minte că ne-am mutat? Dar cum de am primit exact ce mi-am dorit, deși eu i-am scris o scrisoare prin care îi ceream altceva?
În loc să vă încurce toate aceste întrebări, pentru că eu sunt convinsă că și ai voștri vi le-au pus sau vi le vor pune la un moment dat, propun să le luăm pe rând și să le răspundem clar, ca să le explicăm celor mici care este adevărul.

  • Cum de poate Moș Crăciun să împartă toate cadourile într-o singură noapte?

Eu știu că Moșul are un praf magic care-l ajută să oprească timpul, dar dacă explicația nu este de ajuns pentru ai voștri mai bine vă uitați împreună la Arthur Christmas pentru că o să înțeleagă totul.
Iar de mai există încă dubii, atunci le spuneți că Moș Crăciun nu folosește aceeași hartă ca noi, ci una diferită, care face ca toate destinațiile lui să fie mult mai aproape una de alta decât le vedem noi.

  • Cum de nimeni nu-l vede pe Moș când pune cadourile sub brad?

Evident că are un costum special care-l face invizibil! E posibil însă ca unii să ridice din sprâncene. Atunci explicați-le că și cameleonii pot deveni invizibili. Așa cum ei devin aceeași culoare precum mediul în care sunt, așa devine și Moș Crăciun invizibil.

  • Moșul este nemuritor?

Desigur că nu, doar este foarte, foarte bătrân! Este ca și Dacia veche, atunci când o piesă se strică, vă duceți la mecanic, dar mașina niciodată nu se va strica! 😀 Iertați-mi comparația, dar așa este și la Moș Crăciun: când are nevoie de un picior nou de exemplu se duce la doctorii lui magici și-n câteva minute are unul nou și funcțional. Dacă nu merge explicația, atunci sunați-vă rudele medici și rugați-i să le explice cum stă treaba cu medicina, cel mic o să o lase baltă sau va adormi, în orice situație, răspunsurile există.
Voi ce alte întrebări ați mai primit despre Moș Crăciun?
Citiți mai multe despre cum să răspundeți la întrebările despre Moș Crăciun pe gizmodo.com.
Sursă foto: DVIDSHUB/ Flickr.com.