atelier aici
Cineva s-a gândit si la acest aspect si a înfiinţat, acum o lună, la Ghermănesti, clubul „Atelier aici”, unde piticii iau lecţii de engleză, pian, arte plastice si artă dramatică.
O sală mare, cu pereţii decoraţi cu buline mul¬ticolore şi desene năstruşnice. Din tavan se lasă pe o aţă norişori de vatelină albă. Felurite jucării, confecţionate manual şi frumos aranjate se odih¬nesc în rafturi. Câteva mese şi scaune mici, foarte mici, aşa ca pentru cei şapte pitici, îşi aşteaptă stăpânii lângă fereastră. Într-un colţ tronează maiestuos un pian. Creioane colorate, carioci, coli de hârtie stau cuminţi pe mese. Gata, liniştea ia sfârşit, în hol e zarvă mare. Pe uşa clasei intră veseli, nu cei şapte pitici din poveste, ci vreo paisprezece preşcolari care s-au înscris în clubul Atelier aici din satul Ghermăneşti, comuna Snagov. Azi, au venit la cursurile de arte plas¬tice ţinute de doamna profesoară Madi Miro- nescu. Picii întreabă nerăbdători ce vor face azi. Află că vor colora.
Proiectul Atelier aici din Ghermăneşti aparţine asociaţiei Eruditio, născută din necesitatea ret simţită de părinţii copiilor din satele limitrofe Snagovului care au realizat că, la vârste fragede, micuţii au o mare putere de asimilare a infor¬maţiilor prin joc, potenţial pe care grădiniţele de stat, prin programa oferită, nu-l valorifică aşa cum trebuie.
Citește tot articolul despre Atelier aici pe RevistaFlacara.ro.