urbangraviduta
Da, nu este uşor, iar lucrurile devin cu atât mai complicate când eşti prima graviduţa din cercul tău de prieteni.
Prima gravidă pe care am cunoscut-o? Eu. Prima burtică pe care am atins-o? A mea. Prima dată când mi-am pus problema sănătăţii stilului meu de viaţă? În timpul sarcinii mele.
Nu mă înţelegeţi greşit, nu sunt cea mai mare party girl, sunt probabil la fel ca multe alte fete de vârsta mea ce-şi împart timpul între muncă sau şcoală, iubit şi distracţii, de weekend şi nu numai. Sigur, nu este nimic ieşit din comun, însă ceva ce pare absolut normal în primă fază, poate deveni total nepotrivit atunci când intervine un bebe.
Spre exemplu, am realizat că, din păcate, cunosc foarte puţine persoane care nu fumează. Din fericire pentru mine, mă lăsasem de fumat cu ceva timp înainte de a rămâne însărcinată, însă majoritatea locurilor prin care obişnuiam să-mi petrec timpul erau de fumători… şi dacă aţi ieşit prin cafenelele, barurile sau cluburile bucureştene, probabil ştiţi cât de greu este să găseşti un loc cât de cât aerisit.
De cele mai multe ori, chiar şi fumător fiind, primul lucru pe care îl faci când ajungi acasă este să-ţi pui hainele la aerisit… că deh, oi fuma tu, dar nici chiar aşa.
Şi uite aşa a început să pătrundă în mintea mea problema fumatului pasiv. După care apare problema numărul 2: dar eu unde pot ieşi în oraş?
Chiar aşa: eu unde ies în oraş?
Din fericire în ultimul timp a început să prindă la noi trendul ceainăriilor. Ceea ce este minunat, pentru că eu sunt o mare amatoare de ceai. Dar nu pot spune acelaşi lucru şi despre prietenii mei. Adică hai, merge un ceai o data, de două ori, dar o bere noi nu mai bem? Noroc că românii se gândesc la toate, şi poţi găsi şi ceainării cu o gamă de produse ceva mai variată…
Nici nu apuci să te bucuri prea tare de această nouă găselniţă că te întorci la problemă numărul 1: toţi prietenii tăi fumează. Asta înseamnă că dacă vrei să ieşi cu ei în oraş va trebui să alegi acelaşi localuri de fumători. Deci n-am rezolvat nimic.
Eu am avut norocul de a-mi duce o mare parte din sarcină pe timp de vară. Ceea ce e ideal, având în vedere că atunci când e soare afară, nimeni nu se va ascunde într-un bar întunecat şi nearesit, iar terasele împânzesc străzile oraşului. Problemă rezolvată, toată lumea fericită. Dar după vară vine toamnă, şi lucrurile se complică…
Nu, nici o clipă nu mi-a trecut prin cap să le reproşez prietenilor mei că fumează prea mult sau să fac nazuri dacă se întâmpla ca fumul să ajungă cumva în direcţia mea… dar trebuia găsită o cale de mijloc. Astfel a început aventura mea de căutător de comori… adică de localuri destinate fumătorilor dar ceva mai aerisite. Şi dacă înainte nu eram eu mare clubber, să mă vedeţi acum un postura de graviduţa… că deh, poate dacă îi duc de fiecare data într-un loc nou nu se prinde nimeni de intenţiile mele ascunse.
Prietenii se simt bine savurând o narghilea într-un coffeshop nou, iar eu mă bucur să respir un aer ceva mai curat…
UrbanKid.ro a fost şi el de multe ori de un real ajutor în căutarea mea de locuri noi căci… dacă e kid friendly cu siguranţă e şi UrbanGraviduţă friendly. Iar bebe vă va putea face nişte review-uri serioase despre locurile lui preferate, de îndată ce iese la lumină…
Sursă foto – britterlanson.book.fr