copiii si internetul
Noi am vorbit deseori despre internet, despre cum ar trebui să fie el perceput de copii și despre cum îl văd antreprenorii care vor să facă un business online. Ba chiar v-am invitat la evenimente care aveau drept temă copiii și internetul, evenimente ce aveau ca scop determinarea unei metode prin care cei mici să folosească online-ul pentru educație și nu doar ca modalitate de distracție și de socializare.
deseneaza internetul
Ei bine, de data asta vrem să vă arătăm altceva, de fapt vrem să vedeți cum văd puștanii de doar 10 ani online-ul.
Da, este cunoscut deja faptul că noi ne jucam în spatele blocului sau pe ulițele de la bunici, iar cei mici nu mai fac asta, cel puțin nu la fel de des cum o făceam noi. Ba chiar mulți dintre ei nu știu ce înseamnă o viață fără un PC de ultima generație în casă sau câteva zile fără o conexiune rapidă la internet.
Dacă acest lucru este benefic sau nu pentru viitorul celor mici, rămâne de văzut. Pe de o parte, avem blog-urile și site-urile care îi ajută să-și facă temele, îi ajută să își îmbogățească cultura generală. De altă parte însă, nu puțini sunt cei care preferă să petreacă o zi întreagă jucându-se un joc online, în loc să socializeze cu alți copii de aceeași vârstă. Și că tot a venit vorba de socializare mulți pici au uitat de prietenii reali și preferă să își mărească lista de friends de pe Facebook ori alte rețele de socializare.

Proiectul “Can yoy draw the internet” arată cum văd copiii, care nu știu ce înseamnă viața fără internet, online-ul. Totul prin prisma desenului!
În galeria de mai jos aveți doar câteva dintre desenele copiilor, restul le puteți vedea aici.
Voi cum credeți că văd ai voștri internetul? La ce vârstă au început ei să se joace pe calculator?
Sursa foto – Draw the internet.
[nggallery id=76]