Intrerup povestile de vacanta cu un anunt urgent si plin de durere…am nevoie de un mare ajutor. Fac apel la toate mamicile care au trecut sau nu prin asta, care au sau nu experienta cu subiectul pe care o sa-l descriu mai jos, psihologi, tati, frati..oricine care ajunge pe acest blog si vrea si poate sa ma ajute.

Problema este ca Ioana ma musca foarte tare si foarte des in timp ce o alaptez si nu vreau sa o intarc acum, asa, cu urlete si plansete.

Povestea a inceput timid inainte sa plecam in vacanta. O alaptam si dintr-o data, din nu stiu ce motive (inca nu le-am identificat exact pe toate) – poate pentru ca nu mai venea lapte, poate pentru ca se saturase, poate ca vroia sa se joace, poate ca nu stiu mai ce… ma musca. Durerile sunt atat de mari cum n-am avut niciodata (mentionez ca sunt la limita sangeroasa). Niciodata nu am muscat-o ca sa ii arat ca nu ne distram sau jucam muscandu-ne, indiferent unde. Nu am incurajat si nu am ras atunci cand facea acest gest. Ii explic de fiecare data cum pot eu mai bine sa o fac sa inteleaga ca muscatul doare, ca fac buba, ca nu-mi place, ca plang…ba chiar plang de-adevaratelea (de durere). Ca sa scurtez, la ultimile somnuri (de seara sau pranz) domnisoara a plans(nu chiar cu lacrimi de crocodil…dar a plans) si a marait pana cand a adormit, dupa 2 reprize de muscat, de o parte si de alta, iar inainte de ultima muscare ii spun ca daca ma mai musca nu-i mai dau …si m-am tinut de cuvant..dar nu va zic ce bocete am tras eu dupa ce a adormit ea, uitandu-ma la ea in ce mod a adormit si cat a plans si cat a suferit… Am incercat in schimb sa o tin in brate, sa o mangai, sa ii vorbesc calm, sa ii spun ca o iubesc dar ca ma doare si ca nu-i mai pot da ceea ce-si doreste atat de mult si ceea ce o ajuta sa adoarma si tot asa…dar finalul este plans si apoi somn cu suspine.

Am nevoie de ajutor! Vreau sa stiu daca a mai fost cineva in situatia asta (si nu doar asa intamplator ci cu muscaturi repetate), daca exista vreo metoda prin care pot sa o fac sa inteleaga cumva ce se intampla, ce face, cum sa o conving sa nu mai faca…

Nu vreau sa o intarc eu si in niciun caz cu urlete si plansete…nu vreau sa o vad suferind dar nici nu pot sa nu fac nimic pentru durerea este atat de mare ca nu suport nimic sa ma atinga dupa muscatura ei… Imi este efectiv frica atunci cand o alaptez. Nu mai reusesc sa ma relaxez. Mi-e teama de propriul meu copil 🙁 M-am gandit ca poate are reactia asta si pentru ca am bulversat-o cu toate plimbarile noastre, cu schimbarile dese de peisaj, camere, paturi, trenuri, avioane…ca este si ea prea obosita si nu stie cum altfel sa arate ceea ce simte… dar totusi toata treaba asta a inceput inainte de plecam de acasa si acum doar s-a intensificat…

Please…help!