Episodul 2 si atat pentru ca vizita in Barcelona a fost prea scurta pentru cat de mare e orasul si cat de multe lucruri interesante am fi putut face in el. Dar nu-I nimic, poate mai venim, dar asa cam inspre iarna ca sa nu mai fie turisti. Deci cum ni s-a parut Barcelona: aglomerata, cosmopolita si deosebit de frumoasa. Am vazut si putina mare si putin Gaudi, ne-am ‘ratacit’ pe stradute, ne-am plimbat pe Rambla (unde de fapt am si stat), am incercat sa vedem Picasso dar n-am mai reusit. Am incercat sa vedem si fantanile cu muzica din piata Spaniei dar n-am reusit (de fapt nici nu functionau in ziua respectiva). Am vrut sa mergem cu telegondola dar nu era disponibila din cauza de vant puternic. Am facut si putin shopping (de iarna pentru domnisoara).  Am mancat intr-un restaurant micut si plin de localnici (n-am auzit nicio alta limba acolo inafara de spaniola) si am plecat de acolo foarte incantati. Am ramas uimita sa vad fast-food strict vegetarian (mmm…bun bun…).

Ioana la Sagrada Familia

La Boqueria cu fructe uscate

La Boqueria

M-am panicat cand am ajuns sambata noaptea in zona in care era apartamentul (pe stradute numai indivizi si chiar periculosi, de toate natiile, culorile si cu toate treburile dubioase…). M-am bucurat pana la urma ca am stat super central si ca ajungeam repede cu metroul in toate partile orasului. Ne-am minunat de piata lor (La Boqueria) si de ce chestii se gasesc pe acolo. Am constat ca e scumpa Barcelona, la tot…si am mai zis parca…foarte aglomerata…dar ne-a placut si probabil o sa mai venim.

Pe little miss am cam chinuit-o ca am carat-o cam mult timp in backcarrier si in Manduca cand ea vroia de fapt doar sa alerge si sa exploreze singura orasul J Dar am fost si la mare si a avut ocazia sa se joace in nisip si sa simta putin valurile. In rest, cu somnul de peste zi nu prea ok, cu mancarea si mai rau…dar oricum, parca mult mai bine decat ma asteptam…deci asa hal de asteptari nasoale aveam 🙂

Tati si Ioana