Acum ceva timp, nu demult, plangeam tare tare si nu stiam ce sa mai fac legat de faptul ca little miss ma musca in timp ce o alaptez. Si aici era vorba de muscatul intentionat si foarte repetat. Am primit multe sfaturi bune si multe din lucrurile astea le faceam si eu dar mi-era teama ca nu procedez corect, ca nu aveau niciun efect. Dar au avut. Au functionat si chiar mai repede decat ma asteptam. De curand am citit un articol interesat pe drmomma.org despre acest subiect. Si zice foarte bine, pentru cei care se mai confrunta cu asa ceva. Pe de alta parte am avut parte si de tot felul de reactii cum ca: gata intarc-o, mai, dar e mare, ar cam trebui sa o intarci, iti arata ca trebuie sa o intarci… Eu tot incercam sa investighez cauzele mai mult decat consecintele muscatului. Si cauzele pot fi multe: durerile provocate de cresterea dintilor, dureri de urechi, nas infundat-raceli, stres, oboseala, cerere a atentiei, alte nevoie nedeslusite dar in niciun caz ca e timpul sa fie intarcata.

La noi am identificat 2 cauze: durerile de dinti (muscatul a inceput atunci cand s-a terminat tratamentul homeopat pe care il urma little miss impotriva durerilor de dinti) si stresul (vacanta lunga, departe de casa, de locurile si lucrurile cunoscute, oboseala drumurilor).

Asa ca vreau sa va multumesc pentru tot ajutorul si sa va spun ca a trecut aceasta faza (si sper sa nu mai revina), si ca nu, n-am intarcat-o si nici nu intentionez sa fac asta (desi, recunosc ca sunt multe momente cand mi-as dori sa se opreasca, cand ma simt obosita de la atatea nopti nedormite si dau vina pe alaptat, cand simt ca e atat de atasata de mine si ca nu ma pot duce nici in locul acela in care te duci singur de obicei fara sa am o coada dupa mine, ca nu poate sa o adorma nimeni pentru ca nu adoarme decat alaptata si tot asa…).

Si nu intentionez sa o intarc pentru ca sunt constienta de cat de bun este pentru ea laptele meu, si ca este optim de fapt si ca nimic nu poate sa il inlocuiasca, si pentru ca nu mi se pare nimic aberant, rusinos sau de neconceput ca un copil de 15luni sau 24luni sa fie inca alaptat, pentru ca sunt convinsa ca daca Ioana nu ar fi fost alaptata am fi ajuns cu ea prin spitale deshidratata si anemica, pentru ca nu cred ca lipsa poftei ei de mancare este din cauza ca inca o mai alaptez, si pentru ca mi se pare normal si firesc ca ea sa incheie aceasta etapa sau cel putin sa imi arate ca vrea, ca este pregatita …si pentru ca nu ma simt obligata sa o alaptez si ca fac asta cu placere.

noi doua