In 2 zile se incheie International Babywearing Week. Ca si anul trecut am sarbatorit saptamana aceasta prin purtatul copilului.

Stiu ca s-a scris mult si pe la noi despre acest subiect. Cel mai recent pe care l-am citit si care mi-a placut tare mult a fost cel al mamicii lui Alex.

Tot ce vreau sa spun este ca dupa un an si 4 luni de purtat Ioana, in diverse instrumente de purtat copiii: sling, wrap, mei-tai, manduca nu mi s-a parut nici greu, nici incomod, nici prea cald, nici prea frig, nici o corvoada, si nici ca domnisoara nu s-a invatat in brate sau s-a rasfatat (ba din contra, a vrut pe jos repede si chiar a inceput sa mearga repede iar acum ma lupt cu ea daca trebuie sa o pun in mei-tai sau sling ca ea nu prea mai vrea in brate).

Asa ca dragi parinti sau viitori parinti, sau prieteni sau bunici…purtati copiii in brate (v-ar fi mai usor daca ati folosi si un instrument care sa va scuteasca de dureri de spate sau sa va lase mainile libere), nu-i lasati sa planga in carucioare doar ca sa se invete sa stea acolo, nu-i lasati sa planga in patuturi sau in tarcuri pentru ca trebuie sa faceti de mancare sau alte treburi si nu aveti maini libere, nu-i lasati sa planga pentru ca au colici sau reflux si oricum nu aveti ce sa le faceti…ca purtatul in brate ii ajuta la toate acestea!

Imi pare rau ca am ratat intalnirea de anul acesta a International Babywearing din Bucuresti dar am fost plecati (din Bucuresti) sa ajutam o mamica de gemeni sa-si poarte bebelusii aproape  😉