atelier lumea dragonilor
Atelierul este organizat in perioada 5-26 februarie 2011, de la 17 la 18:30 la libraria Carturesti din cadrul Muzeului Taranului Roman.
Atelierele de lectura si creatie despre dragoni incearca sa ii plaseze in lumea artei, a unor binecunoscute carti de copii ca Hobbitul si a ecranizarilor realizate recent cum ar fi Eragon, Harry Potter si Beowulf. Practic vom incerca sa folosim diferite modalitati de lucru imbinand lectura unor pasaje din basme si carti, proiectia unor scurte episoade din filme si ne vom folosi imaginatia pentru a ilustra, picta, modela, crea proprii nostri prieteni.
Vom incerca sa povestim pe intelesul copiilor si sa ilustram cu opere de arta legendele sfantului Gheorghe si a sfintei Margareta din Antiohia. Vom calatori in spatiul nordic, asiatic, slav si romanesc pentru a afla diferentele intre balauri, zmei, smogi, dragoni in diferite culturi si epoci istorice. Pentru ca spatiu romanesc este profund legat de mitul Dracula, vom patrunde in lumea cavalerilor ordinului dragonului alaturi de Vlad Dracul si Vlad Tepes pentru a ne crea scuturi heraldice si masti cu insemne.

Pentru detalii si inscrieri va rugam sa ne contactati cu numele si varsta copilului la info@carturesti.ro si istoriaarteipentruceimici@gmail.com. Locurile disponibile sunt in numar de 10 si inscrierea se face pentru toate cele 4 ateliere; in cazul in care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru ca materialele de lucru se procura din timp.
Incurajam prezenta unui parinte mai ales in cazul copiilor de varsta 4-5 ani.
Toate materialele lucrate sau primite in timpul atelierelor raman in posesia copiilor.
Costul de 130 Ron pentru modulul lunar se poate achita in contul deschis la banca Transilvania sucursala Obor RO83BTRL04401201834602xx pe numele Oana Marinache.

Va asteptam cu drag!