Când au împlinit patru ani, copiii încep să-și arate personalitățile unice. Au jucăriile și personajele lor preferate și cu siguranță au păreri puternice despre ceea ce le place și nu le place! Acestea fiind spuse, aceste descoperiri distractive – inclusiv proiecte de artă și meșteșuguri, jucării educative, jucarii din lemn, trotinete, și jocuri de societate distractive – vor fi cu siguranță hituri atunci când micuțul tău le deschide! Și ce este mai bine decât să vezi zâmbetul acela când smulg hârtia de ambalat? 

Când vine vorba de a alege jucăria perfectă pentru copilul de 4 ani din viața ta, caută ceva care să îl mențină angajat și să-l ajute să învețe o abilitate esențială, cum ar fi comunicarea sau coordonarea.

Mai jos am facut o lista de 4 jucarii ideale pentru copiii de 4 ani care ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile motorii fine, abilitatile sociale, empatia si care sunt in acelasi timp jucarii educative.

Ceas din lemn

O modalitate minunată pentru copiii de această vârstă de a începe să înțeleagă conceptul de timp: propriul lor calendar zilnic care afișează ziua săptămânii, precum și data, vremea și sezonul. Poate ajuta la tranziții și le poate oferi copiilor un sentiment de control pe măsură ce înțeleg că marți au fotbal.

Jocuri de balans

Este întrebarea veche: Câte animale poți stivui deasupra unui hambar? Pai depinde. Copiii stivuiesc un cal, vacă, porc, cățeluș, cocoș, oaie, rață, pisicuță și gâscă, iar provocarea este să facă totul stabil, fără ca acesta să se prăbușească. Și nu există două forme la fel. Este o modalitate excelentă de a contesta acele abilități logice și motorii.

Turn colorat

Un alt joc pe care copiii și părinții îl pot juca împreună, acesta pune la încercare abilitățile lor motorii fine. Copiii își folosesc mușchii mici și abilitățile de rezolvare a problemelor pentru a stiva blocurile, a le muta și a le repoziționa, mentinand turnul intact.

Puzzle magnetic din bucati de lemn

Bucatile din lemn magnetic sunt ideale de la aceasta varsta deoarece mai multi copii se pot juca împreună, iar in acelasi timp îi învață despre gravitație și rezolvarea problemelor.

Toate aceste idei de jucarii pentru copii de 4 ani, dar si multe altele le gasiti pe site-ul Briele. Acolo veti descoperi o gama larga de jucarii din lemn, plastilina inteligenta si jucarii din plus adecvate pentru toate varstele, inclusiv pentru nou nascuti. Pentru copiii cu varsta de 4 au au o gama larga de jucarii educative sa le permit celor mici sa se dezvolte armonios in propriul ritm.