Povestim deseori despre faptul că mămicile nu mai au destul de mult timp sau timp așa cum și-ar dori să petreacă împreună cu toată familia atunci când se reîntorc la locul de muncă. Ceea ce de multe ori este uitat e faptul că și la tați se întâmplă același lucru.
Mohamed El-Erian a ocupat până nu acum mult timp funcția de CEO la fondul de investiții PIMCO, o companie în valoare de un trilion de dolari, iar în ianuarie a decis să pună capăt carierei sale (sau cel puțin acestui parcurs al carierei). La momentul respectiv nu a dat foarte multe informații, doar că acum câteva luni fostul CEO a povestit într-un articol totul.
Totul a pornit de la un lucru pe cât de banal, pe atât de important și de neuitat pentru familia lor: tăticul îi cerea fetiței lui de 10 ani să se spele pe dinți, iar într-una dintre seri cea mică a venit din camera ei cu o foaie de hârtie pe care a scris taticnu mai puțin de 22 de momente importante la care tatăl ei nu a fost prezent până atunci.

I felt awful and got defensive: I had a good excuse for each missed event! Travel, important meetings, an urgent phone call, sudden to-dos… But it dawned on me that I was missing an infinitely more important point

Nu este singurul tătic cu funcție foarte mare care a decis să renunțe la job-ul de zi cu zi pentru Familie. Fostul CEO al MongoDB, Max Schireson, a scris recent un post despre echilibrul dintre viața profesională și cea personală și despre decizia lui de a renunța la funcția importantă pentru a fi alături de familie.
Voi știți vreun tătic care a renunțat la job pentru familie?
Sursă foto: ema/ weheartit.com.