salinacenter.ro
Nu am avut nevoie de ea până în noiembrie când Robert a fost răcit. A lipsit de la gradiniţă o zi, apoi 3, apoi 10, apoi a mers iar 3 şi iar a început să tuşească. A fost momentul în care am început să caut şi altceva, metodele tradiţionale nefiind eficiente. Aşa că am ajuns la salină, lucru recomandat de altfel şi de medical de familie. A fost văzut înainte de medicul homeopat al salinei, i s-au prescris 18 zile din care am plătit jumate în avans, din care am mers doar 3 zile. Pentru că i-a trecut.
Recent a început iar să tuşească şi după o noapte în care a tuşit întruna a doua zi a ajuns urgent iar la salină. Deja seara următoare nu a mai tuşit deloc. Azi am fost iar, luând-o şi pe Ioana cu noi, surioara lui de 5 ani, care nu are nimic, dar era foarte curioasă ce se întâmplă acolo. Mai ales că ne vedea că plecăm de acasă cu …jucării.
Salina Center,  se află în spatele bisericii Armeneşti, pe strada Arcului nr. 26, la etajul 1, într-o clădire veche, cu bulină:
Înăuntru există o sală mare cu băncuţe din lemn învelite într-o panză albă în care e zona cu aer ionizat. Se stă acolo jumătate de oră înainte de a intra în camera salină.
În camera salină se intra cu ciupici albi iar dacă vor adulţii pot purta şi un halat alb. Există la fel, băncuţe învelite în panză albă şi o măsuţă şi scăunele de plastic pentru copii. Jucariile si le aduce fiecare de acasă, deşi există câteva şi acolo. În acea cameră se stă o oră într-un aer ca o ceaţă albă foarte deasă. Cel puţin la început când intri simţi sarea în gură de câte ori vorbeşti. Şi e posibil să începi să tuşeşti sau să îţi curgă nasul, chiar dacă nu eşti răcit. E bine să ai mereu la tine serveţele uscate. Şi ude pentru când ieşi ca să te ştergi de toată sarea care se depune pe tine: pe piele, pe păr, pe haine. În schimb rezultatele se simt. Cel puţin la noi şi la cei pe care i-am întâlnit acolo. Majoritatea vin pentru copii, dar sunt şi adulţi care vin pentru ei.
O şedinţă adult împreună cu copil costă 30 ron. Din câte am auzit saline mai există în Bucureşti, una în Controceni, alta în Drumul Taberei şi e posibil să mai existe una lângă podul Mărăşeşti. Pe internet eu nu am găsit decât site-ul celei din Cotroceni: Salina Natalia
Aşa că, dacă aveţi nevoie, merită să încercaţi dacă nu aveţi contraindicaţii de la medic.
Sănătate!


Acest articol, scris de psih. Mihaela Zaharia, este preluat de pe Parenting.ro, noii prieteni ai UrbanKid.ro
Voi mai cunoasteti alte saline artificiale in Bucuresti?