bebelus fericit
De obicei, plânsul este foarte util. E un semnal pentru tine că bebe are nevoie de ceva iar pentru el, e un mod bun de a se descărca. Hai, curaj, primele 3 luni sunt mai grele, apoi se cumințește. Așadar, ce faci să-l calmezi?
1. Hrănește-l sau dă-i puțină apă. Dacă dă semne că îi e foarte foame, întâi încearcă să îl calmezi prin plimbare sau legănare. Altfel, dacă îl lași să mănânce tot deodată ca Flămânzilă, s-ar putea să înghită aer și să nu se simtă prea bine dupa. Din când în când în timpul mesei, ridică-l pe umăr și bate-l pe spate.
2. Are nevoie să îi schimbi scutecul. Știi ce ai de făcut aici 😀
3. Vrea atenție sau îi e frică. Ia-l în brațe și uită-te în ochiii lui ca să aibă siguranta că ești acolo și îl aperi. Învelește-l mai strâns, asta e o altă soluție să se simtă relaxat. În burtă la mami stătea într-un mediu restrăns iar acum spațiile largi îl pot speria. Dacă nu poți să stai chiar atunci lângă el, lasă ușile deschise și vorbește-i.
4. S-ar putea să fie doar foarte obosit, așa că oferă-i condițiile necesare unui somn. Plimbă-l puțin, cântă-i, leagănă-l. Pentru un legănat minunat, pune o pătură pe mașina de spălat și așează-l acolo. Nu glumim, vibrațiile chiar o să îl calmeze. Să știi că la unii prunci functionează și o plimbare cu mașina.
5. Verfică temperatura din cameră și vezi dacă îi e frig sau cald.
6. Dacă e în perioada în care îi cresc dinții, s-ar putea să îl doară gingiile. Ceva de ros ar trebui să-l calmeze.
7. Dacă a stat în casă toată ziua, e posibil să fie plictisit. Mergeți la o plimbare.
8. Dacă nu e niciunul din motivele de mai sus, mutați-vă în altă cameră, pune muzică liniștită și distrage-i atenția cu jucării zornăitoare. Ai grijă, orice stare a ta se transmite la bebeluș. Dacă te panichezi imediat la primul scâncet al lui și începi să suni după ajutor, panica ta se va transmite la el. Și va plânge și mai tare.
Probabil că de atâta grijă nici nu ți-ai dat seama că are feluri diferite de a plânge. Încearcă să fii foarte atentă la sunetele lui de nemulțumire și în câteva zile o să înveți diferența între oeaaa oeaaa și aaaaa 🙂
Sursă foto: oksidor / Flickr